вт юли 07, 2020 8:24 pmHoвoceлckи написа: Сега ако вземе да кажеш какъв е бил проблемът, та и някой(я) четящ(а) в бъдеще да се справи без сполетялите те обяснения, ще оставиш наистина добро впечатление в крайна сметкаМоля за извинение, явно, в радостта си съм пропуснала най-важното: оказа се залепнала към винтила мембрана, която пък от своя страна се оказа напълно...здрава! Измита, проверена и монтирана обратно - проблемът изчезна. Аз нямам обяснение, (съм пълен лаик тук и по темата), надявам се на четящите да им е ясно защо, как и т.н. и дано информацията помогне някому![]()
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
mamata66
- напреднал
33 мнения в "Ремонт на мембранен разширителен съд за хидрофор"
bulhomes2
- майстор
Честно казано и аз не разбрах. По симптомите ми беше ясно, че мембраната не изпълнява никаква функция и директно я разглобих. Оказа се не точно хидрофор както си го представях с негова помпа, а помпа за/от кладенец с пресостат и разширителния съд с мембраната. Беше наистина на много шибано място и тя нямаше как да го снима, камо ли да го демонтира сама. То и аз не го извадих от мястото му, че е зад едни полипропиленови тръбопроводи, а не бях подготвен да си нося ножици, поялник и муфи. Като развих фланеца, се чу едно фссст - демек имало е някакъв въздух. Предполагам се е опитвала да помпи при пълен разширител и затворени кранове и затова не се е получило. Но май споменава, че е помпила при отворени кранове. Както и да е. Мембраната се оказа здрава. Не личеше да е била залепвала към вентила. Продухах вентила с помпата. Не оказа някакво съпротивление. Сглобих го и уж всичко тръгна засега...
mamata66
- напреднал
вт юли 07, 2020 8:46 pmbulhomes2 написа: Честно казано и аз не разбрах. По симптомите ми беше ясно, че мембраната не изпълнява никаква функция и директно я разглобих. Оказа се не точно хидрофор както си го представях с негова помпа, а помпа за/от кладенец с пресостат и разширителния съд с мембраната. Беше наистина на много шибано място и тя нямаше как да го снима, камо ли да го демонтира сама. То и аз не го извадих от мястото му, че е зад едни полипропиленови тръбопроводи, а не бях подготвен да си нося ножици, поялник и муфи. Като развих фланеца, се чу едно фссст - демек имало е някакъв въздух. Предполагам се е опитвала да помпи при пълен разширител и затворени кранове и затова не се е получило. Но май споменава, че е помпила при отворени кранове. Както и да е. Мембраната се оказа здрава. Не личеше да е била залепвала към вентила. Продухах вентила с помпата. Не оказа някакво съпротивление. Сглобих го и уж всичко тръгна засега...Не стига, че се справи в тая невъзможна ситуация, ами и скромничиш
mamata66
- напреднал
вт юли 07, 2020 10:52 pmvlax написа: Важното е ,че във форума върнахме и спечелихме една приятелка,която си беше тръгнала от форума.Аз АТВ нямам и не съм карал,но ако си купя някой ден и имам проблем ще ти се обадя.Благодаря ти за топлите думи и отношение - няма да се отървете лесно от мен, но обещавам (и се моля Богу) - никакви хидро-теми повече!
За Веско,какво да кажа,жената-мамата го е казала.
![]()
mamata66
- напреднал
ср юли 08, 2020 10:54 amvlax написа:ср юли 08, 2020 6:40 ammamata66 написа: .... че отивам да си поливам градината - вода, дал Веско!Дай някоя снимка на градината да видим какво поливаш и как.![]()
![]()
![]()
vlax
- майстор
ср юли 08, 2020 1:38 pmmamata66 написа: Дай без снимки, че стана като Фейсбук тук - ще ям бой,ей!Ааа и такава тема си имаме![]()
Привет начинаещи градинари и няма проблем да пишеш там,стига да не си профисионалист.
ср юли 08, 2020 1:38 pmmamata66 написа: ...пипер, домат, патладжан, краставици, тиквички, рукула, босилек, мента, копър, девесил, джоджен, магданоз, моркови и зеле, плюс един стрък сладка царевица ....Ти направо ни удари в земята.Има ли нещо дето да не си сяла или садила.
Тема "Ремонт на мембранен разширителен съд за хидрофор" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература