Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
mamata66 - напреднал
вт юли 07, 2020 8:24 pmHoвoceлckи написа:
Сега ако вземе да кажеш какъв е бил проблемът, та и някой(я) четящ(а) в бъдеще да се справи без сполетялите те обяснения, ще оставиш наистина добро впечатление в крайна сметка :wink:
Моля за извинение, явно, в радостта си съм пропуснала най-важното: оказа се залепнала към винтила мембрана, която пък от своя страна се оказа напълно...здрава! Измита, проверена и монтирана обратно - проблемът изчезна. Аз нямам обяснение, (съм пълен лаик тук и по темата), надявам се на четящите да им е ясно защо, как и т.н. и дано информацията помогне някому :) Благодарности и хубава вечер - моята най-после е прекрасна! :)
bulhomes2 - майстор
Честно казано и аз не разбрах. По симптомите ми беше ясно, че мембраната не изпълнява никаква функция и директно я разглобих. Оказа се не точно хидрофор както си го представях с негова помпа, а помпа за/от кладенец с пресостат и разширителния съд с мембраната. Беше наистина на много шибано място и тя нямаше как да го снима, камо ли да го демонтира сама. То и аз не го извадих от мястото му, че е зад едни полипропиленови тръбопроводи, а не бях подготвен да си нося ножици, поялник и муфи. Като развих фланеца, се чу едно фссст - демек имало е някакъв въздух. Предполагам се е опитвала да помпи при пълен разширител и затворени кранове и затова не се е получило. Но май споменава, че е помпила при отворени кранове. Както и да е. Мембраната се оказа здрава. Не личеше да е била залепвала към вентила. Продухах вентила с помпата. Не оказа някакво съпротивление. Сглобих го и уж всичко тръгна засега...
MamaMy - майстор
Браво Весо! Само така! Заслужи си почерпката.
bulhomes2 - майстор
Абе нищо кой знае какво не е. Помагали са ми много повече и съм помагал много повече на други.
mamata66 - напреднал
вт юли 07, 2020 8:46 pmbulhomes2 написа:
Честно казано и аз не разбрах. По симптомите ми беше ясно, че мембраната не изпълнява никаква функция и директно я разглобих. Оказа се не точно хидрофор както си го представях с негова помпа, а помпа за/от кладенец с пресостат и разширителния съд с мембраната. Беше наистина на много шибано място и тя нямаше как да го снима, камо ли да го демонтира сама. То и аз не го извадих от мястото му, че е зад едни полипропиленови тръбопроводи, а не бях подготвен да си нося ножици, поялник и муфи. Като развих фланеца, се чу едно фссст - демек имало е някакъв въздух. Предполагам се е опитвала да помпи при пълен разширител и затворени кранове и затова не се е получило. Но май споменава, че е помпила при отворени кранове. Както и да е. Мембраната се оказа здрава. Не личеше да е била залепвала към вентила. Продухах вентила с помпата. Не оказа някакво съпротивление. Сглобих го и уж всичко тръгна засега...
Не стига, че се справи в тая невъзможна ситуация, ами и скромничиш :) Първо кози пътеки, после к..и г.з (извинявам се за речника, ама това описание напълно отговаря на действителността, потвърждаваш го), вода, гаснещи фенери, жега и какво ли не... Първия ден помпих при пълен съд и затворени кранове - едва не предадох Богу дух. След съветите на добрите момчета тук се коригирах - разтоварено налягане в системата, помпене до откат - същия резултат. Така реших, че вентила и/или игличката са прецакани - намерих руска капачка от съседа с руски джип, развих и смених с нова - помпи до сто и едно и обратно - нулев резултат. Сутринта помпих вече на вентил без игличка, следвайки вашите инструкции - същия нулев резултат - ни вода, ни въздух. Аз като пълен профан в занаята нямам никакво обяснение, освен че някак мембраната е запушвала вентила, но обясненията оставям на вас. На мен ми стига доброжелателното отношение, помощта да ме свържат с теб и твоя майсторлък, който отстрани проблема. Даже и да е "засега", благодарността ми е за постоянно! Хубава вечер, че имам вода и съм заета :lol:
vlax - майстор
Важното е ,че във форума върнахме и спечелихме една приятелка,която си беше тръгнала от форума.Аз АТВ нямам и не съм карал,но ако си купя някой ден и имам проблем ще ти се обадя.
За Веско =D> ,какво да кажа,жената-мамата го е казала.
:partyman:
mamata66 - напреднал
вт юли 07, 2020 10:52 pmvlax написа:
Важното е ,че във форума върнахме и спечелихме една приятелка,която си беше тръгнала от форума.Аз АТВ нямам и не съм карал,но ако си купя някой ден и имам проблем ще ти се обадя.
За Веско =D> ,какво да кажа,жената-мамата го е казала.
Благодаря ти за топлите думи и отношение - няма да се отървете лесно от мен, но обещавам (и се моля Богу) - никакви хидро-теми повече! :wink: АТВ-тата са голяма краста и голям кеф - тук поне може да се кара на воля, почти навсякъде. Жената беше с аватар "вмамата", но в последния момент махнах "в"-то, че щяхте да ме разкръстите, с такова име :lol: А за Веско каквото и да кажеш, все е вярно - голяма работа е! Хубав ден от мен, че отивам да си поливам градината - вода, дал Веско! :)
vlax - майстор
ср юли 08, 2020 6:40 ammamata66 написа:
.... че отивам да си поливам градината - вода, дал Веско! :)
Дай някоя снимка на градината да видим какво поливаш и как. :)
mamata66 - напреднал
ср юли 08, 2020 10:54 amvlax написа:
ср юли 08, 2020 6:40 ammamata66 написа:
.... че отивам да си поливам градината - вода, дал Веско! :)
Дай някоя снимка на градината да видим какво поливаш и как. :)
:lol: С магическия маркуч, от каменна чешма, (на която завих кран с резба), :lol: водата полива моите: пипер, домат, патладжан, краставици, тиквички, рукула, босилек, мента, копър, девесил, джоджен, магданоз, моркови и зеле, плюс един стрък сладка царевица :lol: Дай без снимки, че стана като Фейсбук тук - ще ям бой,ей! :wink:
vlax - майстор
ср юли 08, 2020 1:38 pmmamata66 написа:
Дай без снимки, че стана като Фейсбук тук - ще ям бой,ей! :wink:
Ааа и такава тема си имаме
Привет начинаещи градинари
и няма проблем да пишеш там,стига да не си профисионалист. :)
ср юли 08, 2020 1:38 pmmamata66 написа:
...пипер, домат, патладжан, краставици, тиквички, рукула, босилек, мента, копър, девесил, джоджен, магданоз, моркови и зеле, плюс един стрък сладка царевица ....
Ти направо ни удари в земята.Има ли нещо дето да не си сяла или садила.

Тема "Ремонт на мембранен разширителен съд за хидрофор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: