пон ное 20, 2023 4:33 pmivanovbg написа: Не разбирам защо не я пускаш близо до дъното. Принципа на сондажа е съвсем различен. При почистването с еърлифта и последващата разработка се цели в долния край на сондажа да се образува каверна с обем няколко кубика. Тогава водата няма да ти свършва никога. А хубава помпа се слага след като е разработен. Тоест кал и глина вече няма за да убива помпата и да затлачва сондажа. Когато черпиш само горната вода на дъното се утаява глината и го затлачва с времето.защото въжето е оразмерено за тая дълбочина (вързано за капака на сондата), която ми казаха ти дето копаха, маркучите и кабеляците са хванати с опашки, демек с триста зора ще я пусна още метър, като тая гад тежи, не е като да си вадиш помпичката от кладенеца. То ако ще смуча с нещо от дъното, по-логично би било да е еър лифта...и доста по лесно. Само дето, отново тия дето копаха,казаха че е по-добре да се вади с помпа защото смучела, отколкото с еърлифта...та да отговоря с две думи - правя това, което ми казаха. Според мене тая помпа си засмуква от по-дълбоко, не само от там където е, защото водата тръгва бистра, вероятно останалата в маркучите, след това потича 2-3 литра кална и постепенно пак избистря, което ме навежда на мисълта, че дърпа и от долу...както и да е, имам 2-3 дни да помисля, но разбрах какво ми казваш и ще го имам предвид.
п.п. И още нещо - водата по всяка вероятност излиза между 26тия и 30тия метър, на долу е само глина. Последните 2м тръба няма нарези, вероятно презумцията им да я пусна на 37м от смукателя на помпата е свързана с това?
Последна промяна от topsoft на пон ное 20, 2023 9:34 pm, променено общо 1 път.