• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 36
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
MamaMy - майстор
Kогато нещо се прави без разбиране, единственото което можете да направите е да го повтаряте папагалската. Ако за всяко нещо сте толкова непостоянен, горко на тези около вас. Те живеят в театър на абсурда. Започваш едно, стигаш до средата , но го зарязваш и започваш второ, трето, четвърто и т.н.
Сега е момента да внимаваш какво ти казва Хидразин и да довършиш неговите съвети. Зарежи останалите. Дори и да са добронамерени, техните мнения са типични за други видове и системи помпи.
Georgi345 - специалист
нед авг 18, 2024 9:46 pmMamaMy написа:
Kогато нещо се прави без разбиране, единственото което можете да направите е да го повтаряте папагалската. Ако за всяко нещо сте толкова непостоянен, горко на тези около вас. Те живеят в театър на абсурда. Започваш едно, стигаш до средата , но го зарязваш и започваш второ, трето, четвърто и т.н.
Сега е момента да внимаваш какво ти казва Хидразин и да довършиш неговите съвети. Зарежи останалите. Дори и да са добронамерени, техните мнения са типични за други видове и системи помпи.
Всичко съм направил каквото ме е посъветвал Хидразин. И пак продължава да изпуска. Е в такъв случай какво да правя да стоя с кръстени ръце ли?? Нали трябва да направя нещо друго. Точно това те нарича постоянство! И трудно се отказвам ппц, докато не тръгне няма да се откажа!

Имам нова идея както написах но нищо не се казва за нея а и също и за другите ??
Очаквах съвет за да знам по коя идея да действам и да стане най накрая!
MamaMy - майстор
Както си тръгнал аз бих ти дал съвет да продължиш с това което имаш вече. Имаш готов съд. Сложи го на тръбата директно без никакви ръчни помпи. Естествено тук долу на първата муфа в дупката. Вкарай долу и помпата. Не слагай никакви кранове или клапани. Напълни съда с вода през най горния отвор и го затвори. Водата не би трябвало да изтича от никъде. Включи помпата и полей. Ако спреш поливането преди да свърши водата в сондажа съда ще остане пълен и няма да има нужда да го пълниш повече никога.
Georgi345 - специалист
нед авг 18, 2024 10:04 pmMamaMy написа:
Както си тръгнал аз бих ти дал съвет да продължиш с това което имаш вече. Имаш готов съд. Сложи го на тръбата директно без никакви ръчни помпи. Естествено тук долу на първата муфа в дупката. Вкарай долу и помпата. Не слагай никакви кранове или клапани. Напълни съда с вода през най горния отвор и го затвори. Водата не би трябвало да изтича от никъде. Включи помпата и полей. Ако спреш поливането преди да свърши водата в сондажа съда ще остане пълен и няма да има нужда да го пълниш повече никога.
Но няма да ми върши работа за система с хидрофор. Понеже хидрофорът може да работи за малко в зависимост колко време използвам смесителя и т.н., а то може да е за много кратко, а за да те използва този съд трябва да си поработи помпата докато се източи водата в съда и да започнат да постъпват нови количества вода... според мен

Иначе ако беше само за поливане на градината щеше да върши идеална работа този съд!
MamaMy - майстор
Недей да разсъждаваш защото не ти се отдава и бъркаш. Този съд ще работи със всякакви помпи и най-вече в система за хидрофор. Там е незаменим. Сега направи буквално това което те съветвам без други самоинициативи. Като стане работата обещай, че ще почетеш повече за хидрофорните системи.
Georgi345 - специалист
нед авг 18, 2024 9:12 pmGeorgi345 написа:
Здравейте имам последен въпрос за който сега се сетих.
Благодаря предварително на тези които отговорят!
Понеже някои спряха да казват какво да правя след като направих казанато от вас.

Вече разбрахме че сондата изпуска и след като развих и завих всичко наново и премахнах всичко ненужно.
Та след няколко часа дори на другия ден като отида се налага да напомпя ръчната помпа 4-5 пъти. Тоест не изтърва според мен нацяло вакуума, което е малко странно.
Та сега се сетих ако купя самозасмукваща помпа няма ли да се оправи всичко понеже има остатъчен вакуум в тръбата както казах?? Пък и нали е самозасмукваща би трябвало да извади вода. А сега както ви казах съм с центробежна помпа, която не може да преодолее въздух и т.н.
А относно това ????
Georgi345 - специалист
нед авг 18, 2024 10:23 pmMamaMy написа:
Недей да разсъждаваш защото не ти се отдава и бъркаш. Този съд ще работи със всякакви помпи и най-вече в система за хидрофор. Там е незаменим. Сега направи буквално това което те съветвам без други самоинициативи. Като стане работата обещай, че ще почетеш повече за хидрофорните системи.
Не казвам че няма да работи с хидрофор. Меслих че е на принципа че първо трябва да изчерпи количество вода за да направи вакуум и тогава ще започнат да постъпват количества вода. А не се знае хидрофорът колко време ще работи. Понеще той може да изчерпи малко количество вода от съда за да направи необходимото налягане. А да е трябвало да работи още за да направи нужния вакуум за да излезе водата от сондата. Може и да греша не споря!
MamaMy - майстор
Казах ти. Недей да мислиш защото не ти се отдава. До сега с толкова мислене не направи нищо. Любимият ми надпис върху апарат за разчитане на рентгенови снимки гласи: " Всичко гледат, но виждат само тези които знаят". :)
ivanovbg - майстор
нед авг 18, 2024 10:29 pmGeorgi345 написа:
нед авг 18, 2024 9:12 pmGeorgi345 написа:
Здравейте имам последен въпрос за който сега се сетих.
Благодаря предварително на тези които отговорят!
Понеже някои спряха да казват какво да правя след като направих казанато от вас.

Вече разбрахме че сондата изпуска и след като развих и завих всичко наново и премахнах всичко ненужно.
Та след няколко часа дори на другия ден като отида се налага да напомпя ръчната помпа 4-5 пъти. Тоест не изтърва според мен нацяло вакуума, което е малко странно.
Та сега се сетих ако купя самозасмукваща помпа няма ли да се оправи всичко понеже има остатъчен вакуум в тръбата както казах?? Пък и нали е самозасмукваща би трябвало да извади вода. А сега както ви казах съм с центробежна помпа, която не може да преодолее въздух и т.н.
А относно това ????
За последен път ще ти пиша и ако не почнеш да изпълняваш, а само мислиш и правиш глупостите на хидразин спирам. Аз казвам :Мисли малко:, но на хора които не им се отдава да мислят ефект няма.

Ако искаш да имаш вода спираш да мислиш и правиш точно каквото ти казвам и съобщаваш резултата! Ако си съгласен да почваме?
gogo7777 - майстор
Преди да започнете, трябва поп да наръси калчищата с боя.
:drinkers:
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 36

Тема "Помощ за преправяне на сондаж!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: