• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 36
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
fbr - майстор
нед авг 18, 2024 8:02 amGeorgi345 написа:

Днес отивам сутринта да напомпя, отварям крана помпя и беше изтървала наложи ми се 5 пъти да напомпя и тогава изкара вода.
Да си дойдем на думата.
hidrazin - майстор
Както Ви казах още там където сте сложили червената линия съм сложил възвратен клапан ...
Аз за какво искам снимки? Трябва ли някой да помни и рови из темата кое как си направил и променил?
След като си сложил клапан под тетката (червената линия) и тръбата ПОД червената линия остава без вода, то е както сам си се сетил.
Някоя от долните муфи изпуска.
По-малко вероятно е да имаш някоя дупка отдолу която се показва. Ако е така, едва ли ще извадиш вода с Вида-та.
Ти така и не каза на колко сантиметра ти е надупчена тръбата...

Пусни помпата и виж дали ще вади вода. Направи още една проба и ако пак изтърва ЧАК тогава минаваш на пластмасова тръба.
:partyman:
P.S. А този:
нед авг 18, 2024 7:00 amivanovbg написа:
Момче, не разбра ли, ...
може само да ти предложи да сложиш магнити на тръбата за да държи водата. И нищо повече.
Чудя се как още не те е съветвал за магнити. :? :lol:
Когато другите са ходили на училище, мистър Магнито(ivanovbg) е бягал от час.
Georgi345 - специалист
нед авг 18, 2024 9:58 amhidrazin написа:
Както Ви казах още там където сте сложили червената линия съм сложил възвратен клапан ...
Аз за какво искам снимки? Трябва ли някой да помни и рови из темата кое как си направил и променил?
След като си сложил клапан под тетката (червената линия) и тръбата ПОД червената линия остава без вода, то е както сам си се сетил.
По-малко вероятно е да имаш някоя дупка отдолу която се показва. Ако е така, едва ли ще извадиш вода с Вида-та.

Пусни помпата и виж дали ще вади вода. Направи още една проба и ако пак изтърва ЧАК тогава минаваш на пластмасова тръба.
P.S. А този:
Момче, не разбра ли, ...
може само да ти предложи да сложиш магнити на тръбата за да държи водата. И нищо повече.
Ще пробвам пак за последно.
А възможно ли е помпата ми да не прави достатъчно вакуум, но пък ръчната помпа нямаше да се налага да я помпя и по този начин стигам до извода както Ви казах че изпуска надолу от някоя муфа.

И остава вариантът с тръбата. Мерих че влиза плътно тръба ф32.
Как да я направя.
Да купя 8.50 метра тръба, отпред да я отрежа на конус за да не се запушва или да я надупча отстрани и отгоре в края на тръбата да монтирам с редуктор ръчната помпа пак с крана, а вътре в шахтата тетка след нея филтър след това възвратен клапан и след това ел. помпата/хидрофора?

Или да купувам малка тръба и да меря с подходящ смукател да монтирам в края на тръбата и да не се занимавам с ръчни помпа. Макар че по този начин според мен няма да има такъв дебит, защото тръбата ще трябва да е малка.. и съотметно и малка помпа ще трябва да купувам

Мога да начертая схема за тези два начина за които се сещам за да Ви е по лесно!
fbr - майстор
нед авг 18, 2024 10:24 amGeorgi345 написа:

Или да купувам малка тръба и да меря с подходящ смукател да монтирам в края на тръбата и да не се занимавам с ръчни помпа. Макар че по този начин според мен няма да има такъв дебит, защото тръбата ще трябва да е малка.. и съотметно и малка помпа ще трябва да купувам

Пробвай на видата, няма да ти струва кой-знае какво, и ако не си доволен от дебита, ще го мислиш.
miroki - майстор
Явно не се сещаш, колко сантиметра при върха са разпробити. Вече 2 пъти се пита. Вчера 3 ти път питах, но нещо не ми е заминало питането.
От това ще разбереш дали от долу смуче въздух. Сега до края на лятото нивото ще спада. Също така докато поливаш мехурчета минават ли?
Щом помпиш само 4 пъти и водата тръгва значи е горе водата някъде в тръбата. Иначе доста помпи ще трябват.
Спази ли това, което ти писах, да помпиш много бавно, за да не смукне въздух. Смукне ли, си седи горе въздуха.
Ако пускаш втори маркуч и уплътнение ще ти трябва. Тип сондажна глава.
Georgi345 - специалист
нед авг 18, 2024 10:49 amfbr написа:
нед авг 18, 2024 10:24 amGeorgi345 написа:

Пробвай на видата, няма да ти струва кой-знае какво, и ако не си доволен от дебита, ще го мислиш.
Иска ми се да го направя по първия начин
"С тръба. Мерих че влиза плътно тръба ф32.
Как да я направя.
Да купя 8.50 метра тръба, отпред да я отрежа на конус за да не се запушва или да я надупча отстрани??
Отгоре в края на тръбата да монтирам с редуктор ръчната помпа пак с крана, а вътре в шахтата тетка след нея филтър след това възвратен клапан и след това ел. помпата/хидрофора? "

Защото по този начин не намалявам много дебита според мен!
Georgi345 - специалист
нед авг 18, 2024 9:58 amhidrazin написа:

Изтърва, сега я пробвах и пак не държи след 2часа. Трябва да се напомпи 4-5 пъти, тоест не изтърва нацяло.

P.S. А този:
Момче, не разбра ли, ...
miroki - майстор
1. Тръбата, ако е плътна ще ти запуши дупките от вътрешната страна. Нали се досещаш, какво ще се получи. Не слагай толкова плътна.
2. Освен това, може да не си изчистил стружките отвътре при пробиването и там да спре тръбата. Да не може да я вкараш повече. Същото важи и при вариант смукател.
3. Тръбата се пълни с пясък и трябва да го поизчистиш/засмучеш, защото ще забиеш върха на другата тръба в него.
4. Помпата смуче водата през пясъка създавайки вакуум я изкарва по-бързо от самотек. При теб е доста вода и може да върви леко, но. Ако тръбата отгоре не е уплътнена около другата, може да засмуче въздух от там и ще изчерпи единия литър вода от тръбата с лекота. После ще се чака да влезе другата през разпробитите дупки и през това време да вземе въздух помпата.
Съобрази се с тези неща.
Дано възвратния клапан който имаш си го проверил, че затваря добре.
gogo7777 - майстор
За какво ти е ръчната помпа като искаш да поливаш моравата от дивана вкъщи....

......ще дойдете на мойто ще дойдетееееее
:drinkers:
Georgi345 - специалист
Здравейте имам последен въпрос за който сега се сетих.
Благодаря предварително на тези които отговорят!
Понеже някои спряха да казват какво да правя след като направих казанато от вас.

Вече разбрахме че сондата изпуска и след като развих и завих всичко наново и премахнах всичко ненужно.
Та след няколко часа дори на другия ден като отида се налага да напомпя ръчната помпа 4-5 пъти. Тоест не изтърва според мен нацяло вакуума, което е малко странно.
Та сега се сетих ако купя самозасмукваща помпа няма ли да се оправи всичко понеже има остатъчен вакуум в тръбата както казах?? Пък и нали е самозасмукваща би трябвало да извади вода. А сега както ви казах съм с центробежна помпа, която не може да преодолее въздух и т.н.
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 36

Тема "Помощ за преправяне на сондаж!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: