Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
lucytsenova - помощник
big_death написа:
:-D :lol: :-D Точно тъй - няма, няма .. като не е имало ....- да не дупчи , или да не вкарва поне обсадните тръби да забива сума ти пари собственика !
Обсадните тръби, ПВЦ-то ли имаш предвид?
Чаро - Акълия
Лошото е, че на еърлифта му трябва воден стълб. Ще трябва или да се налива вода в сондажа или да се прочисти с водна струя... :wink:
VLADO66 - майстор
Чаро написа:
Лошото е, че на еърлифта му трябва воден стълб. Ще трябва или да се налива вода в сондажа или да се прочисти с водна струя... :wink:
Ще трябва, щото тази гнус отдолу няма как иначе да се изкара.
big_death - специалист
Да за пластмасовите тръби говоря . И много ми е чудно защо са затрабили сондажа при условие че не са изкарали вода . И другото което ме смущава е как тъй са пуснали тръбите без да ги запълнят със филц??? Бе направо тоя си е за бой ! ....Ами тия дето казват че има вода долу нека да я намерят , па тогава им плати- нещо като гаранция да кажем - щом са толкоз сигурни да действат , ама при условие че ще им платиш когато изкарат водата !!!
Чаро - Акълия
big_death написа:
Да за пластмасовите тръби говоря . И много ми е чудно защо са затрабили сондажа при условие че не са изкарали вода . И другото което ме смущава е как тъй са пуснали тръбите без да ги запълнят със филц??? Бе направо тоя си е за бой ! ....Ами тия дето казват че има вода долу нека да я намерят , па тогава им плати- нещо като гаранция да кажем - щом са толкоз сигурни да действат , ама при условие че ще им платиш когато изкарат водата !!!
Глей са, без да заставам на страна- не е толкова просто. В случая тоя дето е казал, че там има вода е за ебня!
Предполагам е някой екстрасенс.
Различните методи на сондиране си имат предимства и недостатъци. Минава ли се през скала методите се ограничават, а при най-разпространените - пневмоудърно и с водна промивка наличието на количество вода на забоя се предполага! Въздушното е до около водния хоризонт, а водното продължава и след него, но установяването на вода е според проходимостта и материала, който се извежда от сондажа.
Та сондьора сондира според предварително задание или по усет. Заданието разбрахме- от екстрасенс, а сондьорите това и чакат- за да не носят никаква отговорност. Все пак при пазарлъка е имало нещо подобно - "Къде и колко метра сонда искаш?" :-D
Предполагам е имало затруднения при обсаждането и дренирането та за това не е поставена засипка. Масово сондьорите не дренират, дори не обсаждат при сондажи в скала по обясними причини- разчита се, че скалата няма да се обруши през експлоатационния живот на сондажа.

Та ми е интересно как се разбира долу има ли вода преди да се затръби?
Отделно- сондьора не е свършил работа както трябва в случая, но по принцип труда си е труд, а има ли вода- божа работа!
Предполагам (и се надявам, колкото екстрасенса :-D ) че сондажа трябва само да се почисти.
По какъв начин е въпрос на избор, възможности и цена.
Не изключвам варианта с евтина потопяема (не вибро!) помпа, която да повърти вода в сондажа за да вдигне калта. След което да я изхвърли. Друг е въпроса, ако има някаква кофти глина долу и няма засипка, че оправия няма. Поне може да се опита!
barborino - специалист
Дааа,този Господинов и на мен ми прави сондажа. Истината е,че той върти където му посочиш. Вода не търси само върти. :-D При мен сондажа е 18,5м затръбен с ф110мм. вода има,но специалиста,който я търси е мръднал на 1м от жилата. И те така :-D
п.п. При мен също не носеше помпа(руско бибо-работи още,но не в сондажа),но отиде и донесе веднага след затръбяването на сондажа.Проблеми не съм имал.
lucytsenova - помощник
Първо дойде един друг сондьор - копа 22 метра - само глина. После той каза, че повече не може да копае, защото е ударил на скала и трябва да дойде въпросния Господинов и копа до 50м. КАза,че ще набива тръби. Започна, но каза че глината горе се е свила. Цяла нощ от сондажа се чуваше силно бълбукане и се чуваше как водата тътне долу. . Дойде на другия ден и пак мина надолу през глината да разшири. Тогава наби тръбите без филц.

Две седмици теглихме по малко вода и после всичко приключи.

Сега пък друго се случва - пускам един железен клин вързан с въже. На около 30 метра той цопва във вода. Правя възел там и продължавам да пускам. До 50м.
Вадя въжето. Клина е мокър и около 10м от въжето. А останалите около 20м? Защо въжето е сухо?

Мислихме,мислихме...и нищо не измислихме. Дали не са поддали тръбите както по-нагоре шетох как един човек си е изпатил?
Не знам вече,луди станахме вкъщи всички!

Чаро написа:
big_death написа:
Глей са, без да заставам на страна- не е толкова просто. В случая тоя дето е казал, че там има вода е за ебня!
Предполагам е някой екстрасенс.
Различните методи на сондиране си имат предимства и недостатъци. Минава ли се през скала методите се ограничават, а при най-разпространените - пневмоудърно и с водна промивка наличието на количество вода на забоя се предполага! Въздушното е до около водния хоризонт, а водното продължава и след него, но установяването на вода е според проходимостта и материала, който се извежда от сондажа.
Та сондьора сондира според предварително задание или по усет. Заданието разбрахме- от екстрасенс, а сондьорите това и чакат- за да не носят никаква отговорност. Все пак при пазарлъка е имало нещо подобно - "Къде и колко метра сонда искаш?" :-D
Предполагам е имало затруднения при обсаждането и дренирането та за това не е поставена засипка. Масово сондьорите не дренират, дори не обсаждат при сондажи в скала по обясними причини- разчита се, че скалата няма да се обруши през експлоатационния живот на сондажа.

Та ми е интересно как се разбира долу има ли вода преди да се затръби?
Отделно- сондьора не е свършил работа както трябва в случая, но по принцип труда си е труд, а има ли вода- божа работа!
Предполагам (и се надявам, колкото екстрасенса :-D ) че сондажа трябва само да се почисти.
По какъв начин е въпрос на избор, възможности и цена.
Не изключвам варианта с евтина потопяема (не вибро!) помпа, която да повърти вода в сондажа за да вдигне калта. След което да я изхвърли. Друг е въпроса, ако има някаква кофти глина долу и няма засипка, че оправия няма. Поне може да се опита!
big_death - специалист
:? Да не са се смачкали нещо тръбите по средата бе ? Извикай някой дето разбира . Така от разстояние няма как да се гадае .Или пак викай оня под конвой :axe: :-D :lol: :-D
barborino - специалист
С какви тръби е затръбен сондажа? Диаметър,дебелина на стената? :-D
lucytsenova - помощник
barborino написа:
С какви тръби е затръбен сондажа? Диаметър,дебелина на стената? :-D
Тръбите са ПВЦ, но не на резба. Ф180 са и са с дебелина около 1мм, не знам точно.
Тази сутрин пуснах само бибото надолу и стига до дъното без проблем ( само на въже ). Исках да видя дали ще се движи свободно.

А сол може ли да се хвърля? Един друг специалист ме посъветва да хвърля сол и не знам си там нещо друго, да го оставя една седмица и после да пускам вода и да промиваме :rolleyes:

:? #-o

Тема "Неуспешен сондаж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: