big_death написа:Обсадните тръби, ПВЦ-то ли имаш предвид?![]()
![]()
Точно тъй - няма, няма .. като не е имало ....- да не дупчи , или да не вкарва поне обсадните тръби да забива сума ти пари собственика !

big_death написа:Обсадните тръби, ПВЦ-то ли имаш предвид?![]()
![]()
Точно тъй - няма, няма .. като не е имало ....- да не дупчи , или да не вкарва поне обсадните тръби да забива сума ти пари собственика !
big_death написа:Да за пластмасовите тръби говоря . И много ми е чудно защо са затрабили сондажа при условие че не са изкарали вода . И другото което ме смущава е как тъй са пуснали тръбите без да ги запълнят със филц??? Бе направо тоя си е за бой ! ....Ами тия дето казват че има вода долу нека да я намерят , па тогава им плати- нещо като гаранция да кажем - щом са толкоз сигурни да действат , ама при условие че ще им платиш когато изкарат водата !!!Глей са, без да заставам на страна- не е толкова просто. В случая тоя дето е казал, че там има вода е за ебня!
Чаро написа:big_death написа:Да за пластмасовите тръби говоря . И много ми е чудно защо са затрабили сондажа при условие че не са изкарали вода . И другото което ме смущава е как тъй са пуснали тръбите без да ги запълнят със филц??? Бе направо тоя си е за бой ! ....Ами тия дето казват че има вода долу нека да я намерят , па тогава им плати- нещо като гаранция да кажем - щом са толкоз сигурни да действат , ама при условие че ще им платиш когато изкарат водата !!!Глей са, без да заставам на страна- не е толкова просто. В случая тоя дето е казал, че там има вода е за ебня!
Предполагам е някой екстрасенс.
Различните методи на сондиране си имат предимства и недостатъци. Минава ли се през скала методите се ограничават, а при най-разпространените - пневмоудърно и с водна промивка наличието на количество вода на забоя се предполага! Въздушното е до около водния хоризонт, а водното продължава и след него, но установяването на вода е според проходимостта и материала, който се извежда от сондажа.
Та сондьора сондира според предварително задание или по усет. Заданието разбрахме- от екстрасенс, а сондьорите това и чакат- за да не носят никаква отговорност. Все пак при пазарлъка е имало нещо подобно - "Къде и колко метра сонда искаш?"![]()
Предполагам е имало затруднения при обсаждането и дренирането та за това не е поставена засипка. Масово сондьорите не дренират, дори не обсаждат при сондажи в скала по обясними причини- разчита се, че скалата няма да се обруши през експлоатационния живот на сондажа.
Та ми е интересно как се разбира долу има ли вода преди да се затръби?
Отделно- сондьора не е свършил работа както трябва в случая, но по принцип труда си е труд, а има ли вода- божа работа!
Предполагам (и се надявам, колкото екстрасенса) че сондажа трябва само да се почисти.
По какъв начин е въпрос на избор, възможности и цена.
Не изключвам варианта с евтина потопяема (не вибро!) помпа, която да повърти вода в сондажа за да вдигне калта. След което да я изхвърли. Друг е въпроса, ако има някаква кофти глина долу и няма засипка, че оправия няма. Поне може да се опита!
barborino написа:С какви тръби е затръбен сондажа? Диаметър,дебелина на стената?Тръбите са ПВЦ, но не на резба. Ф180 са и са с дебелина около 1мм, не знам точно.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: