• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
evrokoma - специалист
Здравейте майстори,имам едно питане за канализация и хидроизолация ще обясня всичко тук а ако модернатора сметне че не е правилен раздела нека премести темата.
В момента правя една баня ,но се намира в мазето и според дядото при обилен валеж или снеготопене се получавали малки капчици по стената в единя ъгъл,каква хидроизолация да слиожа преди да залепя гипсокартона :? Канализацията е на ниво долното стоене на сградата( незнам на каква височина е в уличната шахта) ,но дедото каза че в един проливен дъжд е върнало вода та се налага сега възвратна клапа и понеже тръбите са 110мм това ограничава малко избора ми в самото помещение няма как да се постави тази клапа има ли вариант да е навън закопана точно преди да влезе тръбата в къщата.Какви проблеми мога да очаквам от една такава клапа като например задръстване от изпражненията :weedman:.Външните тръби ги правиха местното ВиК и немога да гарантирам за наклона,влиза в къщата с дъга на 90 градуса ако не се лъжа следва права от около 60см и от тук следва моето главоболие . Удачно ли е веднага след тези 60см да сложа отклонението за 50мм и една дъга за тоалетната чиния.Как да процедирам с подовия сифон след като е на нивото на входната канализация.
Знам че сложно го обясних но нямам възможност да чертая а и съм скаран малко с тези програми,надявам се на съвети за да не къртя после наново че ако се наложи да къртя след това жената ще изкърто моята глава.
marmoz - специалист
Не съм се сблъсквал с подобен проблем.Цъкнах в мистър "Гугле" и
http://prodavalnik.com/vzvratna-klapa-s ... 0-i3800089
Има щом се продават значи трябва и действат,за повече ефекти,дефекти,проблеми и разни всеобразни :) тези дето ги продават трябва да обяснят :)
Аз виждам само че при монтажа трябва да предвидиш възможност за постоянен достъп до клапата,било то шахта,ниша и т.н. и възможност ако те издразни/се прецака/ и да можеш да я разкараш,без да копаш,къртиш,чупиш и др. :)
evrokoma - специалист
Благодаря явно няма да мина без клапа щом връща вода от канализацията.За хидроизолация отвътре ми препоръчаха фибран :? като същевременно и ще изравня стените и на него ще се лепят и плочките.Струва ми се малко странно това, някой да сподели възможно ли е да се хидроизолира отвътре стената с този материал или да не си правя илюзии че ще мина без хидроизолация по стените.Самите стени са от дялан камък който само е нареждан без да се изпълват фугите,мина ми и една идея през главата да инжектирам във отворените фуги циментово мляко но незнам как да стане тази процедура :?
VLADO66 - майстор
Фибрана е за топлоизолации.Стените ги намажи с хидроизолация на циментова основа и след това изравнявай с фибран,клапата я сложи там където имаш достъп за ревизия и евентуална подмяна.
evrokoma - специалист
Благодря и на двама ви да запрятам ръкави и да започвам
:wink:
evrokoma - специалист
Започнах изграждането на новата баня в мазето и сега ще онагледя къде ми е проблема с влагата и ще покажа до къде съм стигнал,надявам се на съвети преди да е късно за да корегирам навреме
мястото от където прокапвала вода от стената при обилен дъжд или снеготопене
Изображение

изградените стени от итонг 10см
Изображение

Преправената канализация
Изображение

и поставения PPR за водата
Изображение

Ясно се вижда нивото на входящата канализация и какви пълнежи трябва да се правят за да се изравнят стените помагайте със съвети кое как да се направи за да свия разходите че доста набъбнаха :? :toimonster:
marmoz - специалист
Аз ще ти дам един съвет ама няма да ти свие разхода а ще го овеличи :)
Там дето имаш пробив на стената /оградените с червено/вземи мани всички плочки и като си стигнал до бетона вземи шпакловаи цялата стена с Церазит CR65 /може и спо евтината хидроизолац CR60 маи беше и бе към 40 лв а др маи към 65лв ползвал съм ги преди 2г сега цените може да са мръднали/
Тази шпаклованата стена ако е права лепиш направо в/у хидрото..
Стената сводомера нба ГК на конструкция,може и мазилка,итонговата стена на тераколена шпакловка и после лепиш,пода то се знае - за бани само земновлажна цименто-пясъчна замазка /бая пълнене си е ама нема как/
А и още един съвет.Ако фиксираш тръбите,сифона по пода никакъв гипс или нещо на гипсова основа,че ще къртиш после :) пода само теракол и замазка :)
evrokoma - специалист
Мерси за съвета и аз мислех да слагам някаква хидроизолация ама тука в Добрич немога да намеря ищо на Церезид и се спрях на аквамат или изомат като аквамата е 10лв за 5кг а изомата е 50лв за 25кг.На итонга да слагам ли хидроизолация или само теракола ще е достатъчен в комбинация с плочките да направи добра хидроизолация.Пода се повдига 10см заради денивелацията на тръбите и мислех да слагам малко пълнеж от итонга ,но явно не е правилно :? Относо водомера ще се маха от там и ще семести навън в една шахта която е дълбока близо 2м.
marmoz - специалист
evrokoma написа:
прях на аквамат или изомат като аквамата е 10лв за 5кг а изомата е 50лв за 25кг
Не съм работил с тези,нека някои колега даде мнение.Ако са еднакви вземаи от по малките развасовки, аз с 25кг торба си оправих и 2те бани :)
evrokoma написа:
На итонга да слагам ли хидроизолация или само теракола ще е достатъчен в комбинация с плочките
Итонга попива ,хване ли вода лошо,ако не си сигурен в изпълнението на шпакловката/плътна/,лепенето на плочките,вида на плочките/ако е камък някои от тях пускат вода/,фугата и фугирането,слагаи и там /все пак няма да оскъпи чак толкоз много но ще спиш спокоино/ :)
montoya - майстор
Ще зидаш ли до стената на която в момента е водомера!?
Защото ако няма да зидаш до нея, защо не са вкопани ППР тръбите на новата инсталация!?
  • 1
  • 2

Тема "Възвратна клапа за канал" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: