Здравейте майстори,имам едно питане за канализация и хидроизолация ще обясня всичко тук а ако модернатора сметне че не е правилен раздела нека премести темата.
В момента правя една баня ,но се намира в мазето и според дядото при обилен валеж или снеготопене се получавали малки капчици по стената в единя ъгъл,каква хидроизолация да слиожа преди да залепя гипсокартона
Канализацията е на ниво долното стоене на сградата( незнам на каква височина е в уличната шахта) ,но дедото каза че в един проливен дъжд е върнало вода та се налага сега възвратна клапа и понеже тръбите са 110мм това ограничава малко избора ми в самото помещение няма как да се постави тази клапа има ли вариант да е навън закопана точно преди да влезе тръбата в къщата.Какви проблеми мога да очаквам от една такава клапа като например задръстване от изпражненията
.Външните тръби ги правиха местното ВиК и немога да гарантирам за наклона,влиза в къщата с дъга на 90 градуса ако не се лъжа следва права от около 60см и от тук следва моето главоболие . Удачно ли е веднага след тези 60см да сложа отклонението за 50мм и една дъга за тоалетната чиния.Как да процедирам с подовия сифон след като е на нивото на входната канализация.
Знам че сложно го обясних но нямам възможност да чертая а и съм скаран малко с тези програми,надявам се на съвети за да не къртя после наново че ако се наложи да къртя след това жената ще изкърто моята глава.
В момента правя една баня ,но се намира в мазето и според дядото при обилен валеж или снеготопене се получавали малки капчици по стената в единя ъгъл,каква хидроизолация да слиожа преди да залепя гипсокартона

Знам че сложно го обясних но нямам възможност да чертая а и съм скаран малко с тези програми,надявам се на съвети за да не къртя после наново че ако се наложи да къртя след това жената ще изкърто моята глава.