Проблема е, че като се включи хидрофора, достига налягането но трябва да чукна пресостата за да се изключи!Ако някой от Вас може да ми помогне ще съм много благодарен.Благодаря предварително! 
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
shishkov78
- специалист
32 мнения в "Проблем с пресостат на хидрофор!"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Може би помпата започва да издава багажа и няма никакъв запас. Щом не изключва и помпата продължава да работи, то тя трябва да продължава да вдига налягане. Ако не го прави - значи това и е границата и трябва да намалиш малко от пресостата налягането на изключване, за да има помпата все пак някакъв запас.
shishkov78
- специалист
Коя гайка да натегна/развия/?Голямата или малката?
shishkov78
- специалист
Развих малко малката гайка и се оправи.Изключи на 3 атм.Прочетох,че този проблем може да се появи от попаднали боклучета,пясък и се нарушава работата на пресостата.Ще трябва да го отворя и почистя.
LazarGanev
- "Велик майстор"
От голямата гайка регулираш налягането на изключване, малката е за разликата между вкл./изкл.
shishkov78
- специалист
LazarGanev
- "Велик майстор"
А с почукване защо се оправя? 
shishkov78
- специалист
LazarGanev
- "Велик майстор"
Като регулираш от малкия винт ти намаляваш разликата между двете налягания, т.е. пак намаляваш горната граница, но косвено и с малко и пак постигаш подобен ефект, помпата ще включва по-често. А от големия винт и двете граници слизат надолу, така че разликата между тях се запазва. 
zmiori
- специалист
Преди години като се врях на хората по кладенците да им монтирам хидрофори, ползвах една "адска" смес за смазване на механичните части на пресостатите.
Състоеше се от диференциално масло загрято до около 70-80 градуса и в него слагах обикновена литиева грес. Докарвах го на гъстота като пчелен мед. Никога не съм имал проблеми. Извършвах смазването преди пускане на хидрофора.
Според мен Изводите който може да се направят
1. помпата и започнала леко да сдава багажа- намали като цяло налягането на което ще работи.
2. обслужи си пресостата- почисти го, смажи го, зачисти контактните пластини и си херметизирай кутията.
Ако извършиш тия две нещица ми се струва че хидрофора ти ще работи още дълго време без проблемно.
Още един съвет изключи пресостата и пусни помпата да видиш какво налягане може да вдигне по манометър.
После настрой пресостата с 2-3 десети по ниско от замереното /по начина описан от колегите по нагоре/. За да си сигурен че ще изключва нормално.
Успех и да пишеш какво е станало.
Състоеше се от диференциално масло загрято до около 70-80 градуса и в него слагах обикновена литиева грес. Докарвах го на гъстота като пчелен мед. Никога не съм имал проблеми. Извършвах смазването преди пускане на хидрофора.
Според мен Изводите който може да се направят
1. помпата и започнала леко да сдава багажа- намали като цяло налягането на което ще работи.
2. обслужи си пресостата- почисти го, смажи го, зачисти контактните пластини и си херметизирай кутията.
Ако извършиш тия две нещица ми се струва че хидрофора ти ще работи още дълго време без проблемно.
Още един съвет изключи пресостата и пусни помпата да видиш какво налягане може да вдигне по манометър.
После настрой пресостата с 2-3 десети по ниско от замереното /по начина описан от колегите по нагоре/. За да си сигурен че ще изключва нормално.
Успех и да пишеш какво е станало.
Тема "Проблем с пресостат на хидрофор!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература