• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
x1pokrat - специалист
Здравейте, питанката ми е следната: на външното тяло на климатик Hisense KFR-2802GW/BPE има няколко датчика за температура. След замерване при 25 градуса само този за външната температура даде резултат от 3.6 ома, а другите два нищо. Как да разбера с какви стойности трябва да бъдат проклетниците. Имам само тази схема, а инфото в нета за тези китайци е нищожно. #-o

Прикачен файл

Hisense outdoor.jpg
ivanovbg - майстор
Можеш ли да виждаш каква температура показва на всеки датчик на дисплея? А не е лошо и да опишеш проблема.
x1pokrat - специалист
температурата от външния датчик показвана на дисплея е вярна.проблема идва зимата.дефроства понякога.мисля, че идват грешни данни от датчиците или въобще не идват.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Да не е 3,6 КилоОма. Сефте чувам толкова ниска стойност на термистор -3,6Ома.
Ето примерни стойности на външните термистори на Фуджи. При 25гр. С - 5кОма, 10кОма, 51кОма.
Дори при 100гр.С термистора с най-малката стойност е 0,36кОма =360 Ома.
Прикачен файл:
RLQ_termistor.JPG
x1pokrat - специалист
ще замеря отново, благодаря за таблицата.
x1pokrat - специалист
Най-после остана ред да замеря коректно. Ето какви стойности имат при 32 градуса:
Outdoor sensor - 4.2kOm
Discharge sensor - 48.4kOm
Condensor sensor - 4.08kOm
Като гледам по таблицата на колегата май само единия е в граници. Ако е загинал термистора не би ли трябвало да не дава никаква стойност?
Я виж тоя pdf. Май е доста по-близко отколкото датчиците на фуджи. От 16 - 31 страница са датчиците през 1 градус - яко. :shock:
http://www.thermospace.com/shinco/Inver ... Manual.PDF
x1pokrat - специалист
Наистина е добър pdf-a, но защо няма и за Hisense такъв(то е ясно защо де...)? Като гледам проблема може да е другаде. Все пак такъв термистор гори доста трудно, но и машината е старичка - може би 10-ина годинки. Какво може да бърка дефроса? Понякога включва и си размразява цялата пита(даже и при доста влажно време). При падане на температурите под 0-та почва да трупа лед и си поддържа зададената температура в стаята без да изключва. Поддържа 21-22 градуса, като работи на 2-4 черти на дисплея от общо 10. Може ли да не дефроства ако не е достатъчно фреона?
Без подробно сервизно при което е дадена логиката на дефроста ще е голяма играчка.
Първото което бих направил - подобрение на дебита на вътр. тяло (чисти филтри, чист топлообменник, отворен капак на филтрите).
x1pokrat - специалист
Климатика се ползва предимно за отопление. На 10-ина дни мия филтрите на вътрешното тяло и минавам с прахосмукачка ламелите(имам четка за почистване от Mitsubishi-то). Сега съм свалил външното тяло на Hisens-a. Издухване, миене, смяна на кранчетата(изпускаха). Следва монтиране, зареждане и мерене...Преди да го демонтирам направих замерване на тока. При външна температура 28гр. и 28 гр. в стаята работи 40 минути на 6 ампера, вентилатора на max и свали 2 градуса. При включването започна да духа с 18 гр. и падна до 9 гр. на 40-тата минута. За жалост нямах възможност да измеря колко газ имаше преди демонтажа. При липса на service manual май няма какво повече да направя. [-o< :prayer:
  • 1
  • 2

Тема "Hisense-датчици за температура" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: