Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
asterot - помощник
Благодаря на г-н Ahmakov и magi208 за отделеното им внимание,ще съм много го благодарен и на г-н profy за в бъдеще да не пише в моята тема.Причината е че според него не е морално хората да си помагат,ако мисли че ще ощетя проектантите защото чрез форума се опитвам да си изготвя безплатен проект.Мисля че не сте длъжен да се притеснявате и кой и за колко ще ми "заварява",защото мисля че се запояват.
Само да добавя малко и за мен,работя като електро механик в фирма с богат и разнообразен автопарк,постоянно ми се налага да правя ремонти не само по ел инсталаций,но всякакви други(основни ремонти на двигатели,хидравлични системи и всякакви странни ремонти),от практиката ми като монтьор съм се научил да работя на струг и фреза.
До magi208 снимки ще направя и ще ги кача.
Ahmakov - специалист
Аз така и не разбрах с какво мислиш да се отопляваш. С радиатори, а конвектори или с подово.
Най добре е с подово, така и така си подхванал ремонта.
С конвекторите може и да се охлаждаш.
С радиаторите ще трябва да ги преоразмериш, така че да могат да топлят и с ниската температура на водата.
asterot - помощник
Замислям да се отоплявам с конвектори.

Прикачен файл

Photo3124.jpg чиго

Прикачен файл

Photo3123.jpg чиго

Прикачен файл

Photo3122.jpg нипон

Прикачен файл

Photo3121.jpg нипон

Прикачен файл

Photo3120.jpg нипон
magi208 - специалист
Ясно. Трябва ти топлообменник , ресивер 1,5 литра, еднопосочни клапани, терморегулатор и контролер за обезскрежаване.

Това са задължителните неща . Добре би било да има и пресостати и защити.
asterot - помощник
magi208 хубаво си изброила необходимите неща,но кой от двата агрегата да използвам чигото или нипона :?.Би ли ми обяснила защо са необходими ресивер 1,5 литра, еднопосочни клапани,не става ли топлообменника директно свързан за изходите за вътрешното тяло.
Ahmakov - специалист
Въпроса е към magi208, но ще ти отговоря аз. Чигото ми се вижда малко, не повече от 12000BTU, т.е. не повече от 3,5kW. Така че се налага да работиш с Нипона. Мислиш да се отопляваш или ще го използваш и за охлаждане? Платката на вътрешното и дистанционното в теб ли са?
asterot - помощник
Само за отопление,ще го ползвам
asterot - помощник
Не без платка и дистанционо са само външните тела са,заредени са с фреон.Мисля че платката не е проблем защото не са инвертори.
asterot - помощник
този топлобменник ще стане ли за термопомпата,само немога да разбера дават го за 5KW до 70KW.http://jsyojo.en.made-in-china.com/prod ... anger.html
Ahmakov - специалист
А аз мисля, че ще е проблем, защото все пак някой трябва да го управлява.
В платката има заложени часовник, терморегулатор, защити... Ще ти трябва някакъв регулатор.
Това което си посочил, може да е с различен брой пластини, затова е от 5 до 70 kW.
Но на такава цена не се надявай.
А и не знам за какво му е на топлообменника 220V? Ама китайска им работа...
На 22 ли смяташ да го подкараш или ще сменяш?

Тема "Термопомпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: