Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
gorgidanchev - специалист
И аз ще правя същото но с вътрешно тяло от климатик.Кладенеца има дебит.Една серпентина с помпичка от парното и готово.
Ако се затопли водата в кладенеца пускам голямата помпа и идва пак студена вода .Та с помпа 35 вата мисля да охлаждам две стаи поне.Какво мислите. :? :? :?
2v6 - майстор
gorgidanchev написа:
Ако се затопли водата в кладенеца пускам голямата помпа и идва пак студена вода .Та с помпа 35 вата мисля да охлаждам две стаи поне.Какво мислите. :? :? :?
А каква ще е серпентинката в кладенеца?
Медна тръба навита на спирала :?
Само вътрешно тяло от климатик не мога да намеря.
2v6 - майстор
gorgidanchev написа:
Медна тръба навита на спирала :?
Само вътрешно тяло от климатик не мога да намеря.
Щом нямаш вътрешно тяло от климатик намери вентилаторен конвектор :!: Точно за тази работа са :idea:
Да ама са доста скъпички.
Чаро - Акълия
А това вътрешно тяло от климатик дали ще свърши работа?
С какво ф са тръбите на топлообменника му? То все пак е направено за фреон, който е с доста по-ниска Т от сондажната вода.
Послушай 2В6. Изпитано е и върши отлична работа! Или мисли нещо тип "направи сам" - авто радиатор или нещо такова предназначено за воден топлообмен.
И друго. Какъв обем вода имаш в кладенеца?
Аз пробвах да връщам водата от конвектора и се оказа, че се затопля целия обем в сондата. За няколко часа.
Тая помпа 35 вата ще върти водата от кладенеца до етажа ли? Колко метра е това?
2v6 - майстор
gorgidanchev написа:
Да ама са доста скъпички.
А вътрешно тяло от климатик колко струва?
rulom - модератор
cacho, ако имаш голям дебит няма смисъл да връщаш нишо, пускай водата в канализацията, или в градината да поливаш нещо, ако имаш малък дебит изкопай до кладенеца някаква шахта, примерно 1Х1 м. и изливай там водата, тя при отцеждането си ще се връща охладена в кладенеца.И аз съм с конвектори и същите въпроси са пред мен, ама ще чакам да дойде лятото и почвам с опитите.Хубавото на конвектора е че има управление което при задаване на определена температура ще включва и изключва помпа, бибо, или каквото подвържеш към инсталацията.За конденза се сетих навреме и тръбите зад ГК са ми двойно изолирани, също съм извел и дренажна тръба.
Чаро - Акълия
Проблема беше в старата къща. Там водата свършваше (не от моето бибо) но ме обвиняваха че аз съм я бил изпомпвал! Затова опитах.
Внимавайте като връзвате помпи и разни други джаджи към конвектора- аз изгорих един автотрансформатор . Любител електричар съм и правя грешки- не фатални слава богу (иначе с тока се познаваме личо :-D ).
Обратната вода (затоплена) най-добре я виждам м/у доматите или в райграса- който каквото си има :-D . Целодневно без притеснения, тя пак се просмуква.
Първата такава система я правих лани-лятос. С градински маркучи, бибо+ конвектор. Има някъде по форума съм писал. От сондажната вода, конденза във ваничката на конвектора не беше много. По мъркучите, да не кажа че няма... Но там системата беше за едно лято.
Тук (новата къща) като тебе. Откритите части на тръбите в изолация!!!! Пък ще видим.
Управлението на конвектора е много добро(дистанционно ала-бала). Замилслил съм такова упр. да контролира скоростите на циркулационната помпа на подовото!!!!!

Тема "Охлаждане с панелен радиатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: