И аз ще правя същото но с вътрешно тяло от климатик.Кладенеца има дебит.Една серпентина с помпичка от парното и готово.
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
gorgidanchev
- специалист
56 мнения в "Охлаждане с панелен радиатор"
gorgidanchev
- специалист
Ако се затопли водата в кладенеца пускам голямата помпа и идва пак студена вода .Та с помпа 35 вата мисля да охлаждам две стаи поне.Какво мислите.

gorgidanchev
- специалист
Медна тръба навита на спирала 
Само вътрешно тяло от климатик не мога да намеря.
Само вътрешно тяло от климатик не мога да намеря.
gorgidanchev
- специалист
Да ама са доста скъпички.
Чаро
- Акълия
А това вътрешно тяло от климатик дали ще свърши работа?
С какво ф са тръбите на топлообменника му? То все пак е направено за фреон, който е с доста по-ниска Т от сондажната вода.
Послушай 2В6. Изпитано е и върши отлична работа! Или мисли нещо тип "направи сам" - авто радиатор или нещо такова предназначено за воден топлообмен.
И друго. Какъв обем вода имаш в кладенеца?
Аз пробвах да връщам водата от конвектора и се оказа, че се затопля целия обем в сондата. За няколко часа.
Тая помпа 35 вата ще върти водата от кладенеца до етажа ли? Колко метра е това?
С какво ф са тръбите на топлообменника му? То все пак е направено за фреон, който е с доста по-ниска Т от сондажната вода.
Послушай 2В6. Изпитано е и върши отлична работа! Или мисли нещо тип "направи сам" - авто радиатор или нещо такова предназначено за воден топлообмен.
И друго. Какъв обем вода имаш в кладенеца?
Аз пробвах да връщам водата от конвектора и се оказа, че се затопля целия обем в сондата. За няколко часа.
Тая помпа 35 вата ще върти водата от кладенеца до етажа ли? Колко метра е това?
rulom
- модератор
cacho, ако имаш голям дебит няма смисъл да връщаш нишо, пускай водата в канализацията, или в градината да поливаш нещо, ако имаш малък дебит изкопай до кладенеца някаква шахта, примерно 1Х1 м. и изливай там водата, тя при отцеждането си ще се връща охладена в кладенеца.И аз съм с конвектори и същите въпроси са пред мен, ама ще чакам да дойде лятото и почвам с опитите.Хубавото на конвектора е че има управление което при задаване на определена температура ще включва и изключва помпа, бибо, или каквото подвържеш към инсталацията.За конденза се сетих навреме и тръбите зад ГК са ми двойно изолирани, също съм извел и дренажна тръба.
Чаро
- Акълия
Проблема беше в старата къща. Там водата свършваше (не от моето бибо) но ме обвиняваха че аз съм я бил изпомпвал! Затова опитах.
Внимавайте като връзвате помпи и разни други джаджи към конвектора- аз изгорих един автотрансформатор . Любител електричар съм и правя грешки- не фатални слава богу (иначе с тока се познаваме личо
).
Обратната вода (затоплена) най-добре я виждам м/у доматите или в райграса- който каквото си има
. Целодневно без притеснения, тя пак се просмуква.
Първата такава система я правих лани-лятос. С градински маркучи, бибо+ конвектор. Има някъде по форума съм писал. От сондажната вода, конденза във ваничката на конвектора не беше много. По мъркучите, да не кажа че няма... Но там системата беше за едно лято.
Тук (новата къща) като тебе. Откритите части на тръбите в изолация!!!! Пък ще видим.
Управлението на конвектора е много добро(дистанционно ала-бала). Замилслил съм такова упр. да контролира скоростите на циркулационната помпа на подовото!!!!!
Внимавайте като връзвате помпи и разни други джаджи към конвектора- аз изгорих един автотрансформатор . Любител електричар съм и правя грешки- не фатални слава богу (иначе с тока се познаваме личо
Обратната вода (затоплена) най-добре я виждам м/у доматите или в райграса- който каквото си има
Първата такава система я правих лани-лятос. С градински маркучи, бибо+ конвектор. Има някъде по форума съм писал. От сондажната вода, конденза във ваничката на конвектора не беше много. По мъркучите, да не кажа че няма... Но там системата беше за едно лято.
Тук (новата къща) като тебе. Откритите части на тръбите в изолация!!!! Пък ще видим.
Управлението на конвектора е много добро(дистанционно ала-бала). Замилслил съм такова упр. да контролира скоростите на циркулационната помпа на подовото!!!!!
Тема "Охлаждане с панелен радиатор" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература