• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
fire73 - специалист
mita6kiii написа:
Колеги на крачка съм да си взема като вашите машини(12ldc).Mоля ви за повече отзиви ,особено след като сте ползватели.Каквото и да споделите за мен ще е от полза.Искам да го сложа в 18кв.м. западна стая с вътрешна изол.Как се представиха машините ви в големия студ?
бих казал перфектно :)
pif4o - специалист
mita6kiii написа:
Колеги на крачка съм да си взема като вашите машини(12ldc).Mоля ви за повече отзиви ,особено след като сте ползватели.Каквото и да споделите за мен ще е от полза.Искам да го сложа в 18кв.м. западна стая с вътрешна изол.Как се представиха машините ви в големия студ?
Mашинките са чудни само да можеш да намериш кат нашите дето очото им е в средата че ся новите модели очото е в дясно и пластмасата на вътрешното тяло много афиф ми се гледам. Иначе пък топлят добре немам оплакване, видат зор около -1 -2 0 +1 градус с мъгла и голяма влага вън, често спират за да разскрежат макар че видимо по външното тяло нема кои знае ква скреж. За сметка на тва пък спират за много кратко моя за 3-4 мин и пак е на плантацията :-D
И като взимаш спокоино можеш да не се ограничаваш само с една марка
хубаво е да знаеш че фуджи, фугжицу и дженерал са едно и също нещо което и от тях да вземеш за цената си от около 1200-1300 инверторна 12ка ще си много доволен.
E така ще гледаш да изглежда вътрешното тяло http://images.google.bg/imgres?imgurl=h ... G%26um%3D1
EDI - майстор
LDC са само един модел.На LCC приемника е в средата, а на LGC в дясно.LCC LDC са желязни и изпитани в студа машини.От LGC не си вземай 07 и 09, по различни съображения, които е дълго да се изложат тук - марка компресор, размер на топлообменници и т.н.Аз имам 09 LDC и си е перфектен, до -20, -22 никакви проблеми, но имам много добра външна изолация.Дефроста му е железен, няма да замръзва, ако е оразмерен правилно.При режим АУТО температурата не може да се настройва, тя е предварително зададена.Може само да се променя толеранса.За зимата този режим не е добър за употреба. http://www.bulclima.com/uploads/files/a ... d___a5.pdf ето ти ръководството, ако нямаш.На този сайт могат да се видят и параметрите на машините на ДЖЕНЕРАЛ.За добро отопление при отрицателни температури следва да се предвидят 70-80 вата на кубичен метър отопляема площ, като се гледа номинала на климатика на отопление.
rendo - специалист
Аз съм с 12-ка мисля, че модела беш 12AHA но не съм сигуртен. Този с окото в средата е .

Изцяло северна стая, 1ет при -12 навън в стаята прави 23 градуса безпроблемно - до момента за 3 гоплзване един път не съм видял лед или скреж по външното тяло.
fire73 - специалист
mita6kiii написа:
Като ще взимаш сега такъв, каква му е цената в момента на Fujitsu ASYB 12 LDC? Точно преди две години го взех за 1650лв?
EDI - майстор
Сега е на промоция - 1450 лева за 09 и 1545 за 12. http://www.bulclima.com/promotion .
mita6kiii - специалист
В момента имам две възможности- фуджицу12ldc-1620лж. с монтаж или женерал12ldc-1690лв. с монтаж.Все още се чудя кой точно, защото са в различни фирми и не знам как са като монтажници.
fire73 - специалист
е то по принцип една и съща фирма ги прави .... и не вярвай на никого - всичко е от китай! ... внимавай с монтажниците щото аз имах проблеми с тях!
mita6kiii - специалист
Изках да кажа че двата климатика се продават в различни фирми и се чудя кои са по-добри монтажници.
fire73 - специалист
ахааа .... като го монтирах и монтажниците ми сложиха двете тръби в една изолция .... и после се наложи да ги викам да преправят .... тъй като първо не искаха да се връщат се наложи да пиша до комисията за защита на потребителя и общо вземо имах разправии! така че внимавай :)
  • 1
  • 2

Тема "Автоматичен режим на Fujitsu!?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: