kuuuuuul написа:Ти не разбра ли че нищо не можеш да очакваш,единствената ти надежда е да не ти се разваля климатика.Толкова ли няма читав техник на климатици? На мен ми се предложиха два варианта за гаранция: 6г. със задължителна профилактика /100-150лв/ или три години без условия. Избрах второто, сам ще си реша кога да правя профилактика. Като гледам засега само на вътрешното е нужно, понеже има полепнали неща по турбинката. Външното пък забелязах през зимата като размразява се "самопочиства"
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
sasooooooooo
- "специалист"
52 мнения в "Проблем с Daikin"
Norek1 написа:Климатика беше обслужен миналата седмица - дай боже вече да не тропа, сложени му бяха тампони, вътре до една тръбичка имаше болтче на 1мм и мн вероятно от там да е идвал шумаТва е най куция модел на Дайкин преди да почнат да правят клими в завода на Gree ако имаш възможност разкарай го този модел климатик не е направен за отопление а само за преходни сезони и охлаждане......цялата информация в сайта на Дайкин препоръчва се под -5 да не се пуска!
Norek1
- специалист
Вярно е че модела е по-орязан, но когато си го взимах беше добро решение(за парите с които разполагах).И зимата на -15 си работеше като пушка като замръзнеше няма 5 мин. и размразяваше, топлеше си и всичко си беше ок само където тракаше, но и най-важното , тока беше 30лв. в най-студените месеци.Което е доста добро
Сега ще видим 2 сезон как ще се представи 
Norek1
- специалист
Пич аз по-нагоре ти казах доволен съм от разход на ел. енергия и отопление, само тракането, но според мен вече няма да го има и него. И не дефростваше през 10 мин., като си бях у нас темп. винаги беше 27 гр., като мен нямаше 20.Сега, както и да е не искам да влизам в безмислени спорове 
Всичко най-добро
Всичко най-добро
vaioo
- специалист
Ако пак трака, погледнете гайките кито държат компресора, има широка периферия (за да не може компресора при транспорт да се лашка много) и се случва при работа на топло, когато има и повече вибрации да опира в компресора и да дранчи. Решението е да се сменят с обикновенни гайки 13.
sasooooooooo
- "специалист"
LazarGanev написа:Нали знаеш вица - плували Киркор и Гарабед в морето и по едно време Киркор онодил Гарабед както си плуват. Абе Киркор, знаеш ли, май някаква риба ми влезе в задника - простенал Гарабед. Плувай, плувай, не е риба - успокоил го КиркорМай-май не е риба... За нормалните хора, профилактиката протича бързо и без главоболия, и цена до 50лв. Нашият "приятел" Ванко-Хайванко
velev-klima
- специалист
Какви са тези цени профилактика и местене на вътрешно? Я виж при нас е на половина -Почистване на вътрешно тяло с демонтаж и монтаж -70лв
sasooooooooo
- "специалист"
80лв. е демонтажа, разглобяване, почистване, преместването после и по 25лв./л.м. за новите тръби /ако старите не могат да се използват или останат къси/. При изместването ще стане 3-4м. Поне на другата профилактика ще е само демонтаж. Човека добро впечатление ми остави, надявам се този път да станат нещата.
Тема "Проблем с Daikin" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература