Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
sasooooooooo - "специалист"
kuuuuuul написа:
Ти не разбра ли че нищо не можеш да очакваш,единствената ти надежда е да не ти се разваля климатика.
Толкова ли няма читав техник на климатици? На мен ми се предложиха два варианта за гаранция: 6г. със задължителна профилактика /100-150лв/ или три години без условия. Избрах второто, сам ще си реша кога да правя профилактика. Като гледам засега само на вътрешното е нужно, понеже има полепнали неща по турбинката. Външното пък забелязах през зимата като размразява се "самопочиства" :lol:
Norek1 - специалист
Климатика беше обслужен миналата седмица - дай боже вече да не тропа, сложени му бяха тампони, вътре до една тръбичка имаше болтче на 1мм и мн вероятно от там да е идвал шума :)
Norek1 написа:
Климатика беше обслужен миналата седмица - дай боже вече да не тропа, сложени му бяха тампони, вътре до една тръбичка имаше болтче на 1мм и мн вероятно от там да е идвал шума :)
Тва е най куция модел на Дайкин преди да почнат да правят клими в завода на Gree ако имаш възможност разкарай го този модел климатик не е направен за отопление а само за преходни сезони и охлаждане......цялата информация в сайта на Дайкин препоръчва се под -5 да не се пуска!
Norek1 - специалист
Вярно е че модела е по-орязан, но когато си го взимах беше добро решение(за парите с които разполагах).И зимата на -15 си работеше като пушка като замръзнеше няма 5 мин. и размразяваше, топлеше си и всичко си беше ок само където тракаше, но и най-важното , тока беше 30лв. в най-студените месеци.Което е доста добро :)Сега ще видим 2 сезон как ще се представи :)
Norek1 - специалист
Пич аз по-нагоре ти казах доволен съм от разход на ел. енергия и отопление, само тракането, но според мен вече няма да го има и него. И не дефростваше през 10 мин., като си бях у нас темп. винаги беше 27 гр., като мен нямаше 20.Сега, както и да е не искам да влизам в безмислени спорове :)
Всичко най-добро
vaioo - специалист
Ако пак трака, погледнете гайките кито държат компресора, има широка периферия (за да не може компресора при транспорт да се лашка много) и се случва при работа на топло, когато има и повече вибрации да опира в компресора и да дранчи. Решението е да се сменят с обикновенни гайки 13.
LazarGanev написа:
Нали знаеш вица - плували Киркор и Гарабед в морето и по едно време Киркор онодил Гарабед както си плуват. Абе Киркор, знаеш ли, май някаква риба ми влезе в задника - простенал Гарабед. Плувай, плувай, не е риба - успокоил го Киркор :-D
Май-май не е риба... За нормалните хора, профилактиката протича бързо и без главоболия, и цена до 50лв. Нашият "приятел" Ванко-Хайванко :down: ми е заложил бомба със закъснител. Вкарал е гайките на вътрешното тяло в стената и аз естествено подмазах добре. Сега за да го демонтират трябва да се кърти стената. И за да не се налага същата процедура да се повтори след 2г. при другата профилактика, ще се измести климатика с 25см. и гайките да попаднат в ПВЦ канала. Профилактиката и новите тръби ще ми струват 150лв :eek:
velev-klima - специалист
Какви са тези цени профилактика и местене на вътрешно? Я виж при нас е на половина -Почистване на вътрешно тяло с демонтаж и монтаж -70лв
vaioo - специалист
При вас и наема на двустаен в центъра не е 300 евро :-D
Маитапа на страна, 70 лв. стават за местене без миене и то пак зависи....
80лв. е демонтажа, разглобяване, почистване, преместването после и по 25лв./л.м. за новите тръби /ако старите не могат да се използват или останат къси/. При изместването ще стане 3-4м. Поне на другата профилактика ще е само демонтаж. Човека добро впечатление ми остави, надявам се този път да станат нещата.

Тема "Проблем с Daikin" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: