• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
янко - специалист
Давай,не се притеснявай
hidrazin - майстор
Че то аз съм “дал”. Кое не е ясно? :?
Пожелавам успех и високи, творчески успехи!
:partyman:
resistbody - майстор
чет сеп 12, 2024 9:04 pmянко написа:
От основната платка излизат кабели за захранване,вентилатор,клапите,датчик за фреона и платката за дистанционното.На платката на дистанционното ина едно празно място с надпис room,утре ще я прегледам с мултицета и сешоар
Може и там да е, елемента е като резистор но без цветен код...
янко - специалист
Има само от дребните елементи,мисля че бяха смд.Единия е означен на платката с RTH и се съмнявам в него.Друг вариант е датчика да е в дистанционното,но не ми се вярва
resistbody - майстор
пет сеп 13, 2024 9:57 amянко написа:
Има само от дребните елементи,мисля че бяха смд.Единия е означен на платката с RTH и се съмнявам в него.Друг вариант е датчика да е в дистанционното,но не ми се вярва
Room THermistor Има логика
янко - специалист
Здравейте,как свързвате импулсния генератор с 555?Слагате ли допълнително захранване?Платката която имам я дават на едно място от 5-12в,на друго от5-18в,а на буксата на мотора има 15в.Малко се съмнявам да стане защото моторчето постоянно си променя оборотите,но трябва да пробвам
resistbody - майстор
чет окт 03, 2024 3:59 pmянко написа:
Здравейте,как свързвате импулсния генератор с 555?Слагате ли допълнително захранване?Платката която имам я дават на едно място от 5-12в,на друго от5-18в,а на буксата на мотора има 15в.Малко се съмнявам да стане защото моторчето постоянно си променя оборотите,но трябва да пробвам
Мериш честотата на определена скорост на вентилатора (максималната) и настройваш 555 да връща същата... при някой модели е доста пипкаво иска транзистори и подобни добавки за да го излъжеш... но не ми е силата там и ги прави колега с осцилоскоп и 20г опит с климатиците...
янко - специалист
Не стана,както си и мислех,чудото постоянно си мени оборотите около 28 - 30 килохерца.Меря с мултицет,осцилоскоп нямам,а и не знам как се работи с него,за добавяне на транзистори и др. нямам необходимите знания
nasttii - специалист
Да попитам температурата на фреона излизащ трябва ли да е по-висок от влизащата студена вода? Моя е 34гр толкова е и водата 34гр. Не трябва ли да е по-висока температурата на фреона? Чудя се дали не е малко фреона (топъл фреон вдига 80 на тръбата)
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29

Тема "Преправяне на климатик в термопомпа Въздух-Вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: