• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
speka_rs - майстор
вт ное 05, 2024 1:02 pmnasttii написа:
Да попитам температурата на фреона излизащ трябва ли да е по-висок от влизащата студена вода? Моя е 34гр толкова е и водата 34гр. Не трябва ли да е по-висока температурата на фреона? Чудя се дали не е малко фреона (топъл фреон вдига 80 на тръбата)
Важно е температурата на излизащия фреон да не е по-ниска влизащата вода.
nasttii - специалист
вт ное 05, 2024 4:56 pmspeka_rs написа:
Да попитам температурата на фреона излизащ трябва ли да е по-висок от влизащата студена вода? Моя е 34гр толкова е и водата 34гр. Не трябва ли да е по-висока температурата на фреона? Чудя се дали не е малко фреона (топъл фреон вдига 80 на тръбата)
Чудя се дали да добава малко фреон за да вдигна температурата,щото имам чуство, че топлообменика е голям и не достига фреона.(24 климатик грии с https://apogee99.com/plastinchat-toploo ... 10a/p/4846)
шоп - майстор
вт ное 05, 2024 5:17 pmnasttii написа:
Чудя се дали да добава малко фреон за да вдигна температурата,щото имам чуство, че топлообменика е голям и не достига фреона.(24 климатик грии с https://apogee99.com/plastinchat-toploo ... 10a/p/4846)
Не си ли запоил едно наблюдателно око?
nasttii - специалист
Не съм сложил.Сега наблюдавах и гледам ,че студената вода е 33.4 фреона е 33.3.Даже след като увелича темп. фреона става 80 и студената вода става 35.2 студен фреон 35.1 и след време са равни ,но фреона никога не надвишава студената вода.
resistbody - майстор
Малко ти е фреона щом вдига 80гр..
шоп - майстор
Не е сложно да срежеш и запоиш едно стъкло. По този начин ще пълниш с фреон докато след кондензатора не се получи плътен поток от течна фаза фреон, без нито едно мехурче газ.
Винаги препоръчвам монтажа на наблюдателно око и филтър дехидрататор. Спестяват много нерви.

Сега само гадаеш. Това, че Т на фреоновите пари е 80 гр, нищо не значи, особено ако не си замерил тока на компресора. Ако фреона е малко трябва и амперите да са по-малко от обявените.
nasttii - специалист
Монтирал сън ват и амперметър.Гледам ,че неможе да вдигне повече от 3200w даже при увеличаване на максимум темп на дистанционното( грии файари 2 24-ка)
speka_rs - майстор
ср ное 06, 2024 8:25 amnasttii написа:
Монтирал сън ват и амперметър.Гледам ,че неможе да вдигне повече от 3200w даже при увеличаване на максимум темп на дистанционното( грии файари 2 24-ка)
Колега, ако машината ти се натоварва до 3200 w, имаш си достатъчно фреон.
Не си пипай машината радвай се на топлина и си търси на друго място какво да правиш.
янко - специалист
вт ное 05, 2024 4:56 pmspeka_rs написа:
И при мен е така,входящата вода е с около 2гр. по-висока от изходящия фреон.Въздушния датчик беше 10к,аз сложих 15к,държи водата около32-35гр.с консумация около 400 вата.Как може да се оправи това?Климатика е макс 7,6кв топлообменника е 8кв
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29

Тема "Преправяне на климатик в термопомпа Въздух-Вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: