Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
bacekoko - напреднал
http://technomarket.bg/product_detail.p ... d=09023417

Значи климатика ми го монтираха ноември. Сега като паднаха температурите, нещо неможе да смогне.
Стаята е с обем около 50-52. Имам сложена пвц-дограма, изолация вътрешна на външните стени (2 на брой), последен етаж съм, като нито под мен нито около мен живее някой-така че реално всички стени, под, таван са ми кажи-речи 'студени' .
Климатика съм го пуснал на 24* и в стаята е средно около 17*.
Външното тяло е вече бая замръзнало има 2 големи висулки по около 50-60см :)
Преди този имах медея 9'ка обикновен сплит-с него беше кажи-речи почти същото.

Та въпроса ми е-нормално ли е това. На колко градуса да го сложа тоя климатик? Възможно ли е да не е монтиран като хората-да е сплескана някоя тръба и да не е оптимална работата му, или да му трябва фреон ли.... :?

Благодаря предварително!
EDI - майстор
Ако това ти е кубатурата на помещението, машината е горе-долу правилно оразмерена, но явно имаш големи топлозагуби, както е видно от посоченото за помещението.Висулките не са проблем, но явно машината не може да ти смогне на загубите, работи над номинал в студа, от там заскрежава топлообменника интензивно, а от там ти пада топлоотдаването.Провери настройките, да не си на АУТО.Настрой го на ОТОПЛЕНИЕ /символа е като Сатурн/, пусни вентилатора на МЕДИУМ или ХАЙ и изчакай малко.Ако можеш, измери температурата на изходящия поток.
bacekoko - напреднал
Сложен си е на режим 'ОТОПЛЕНИЕ'.
Вентилатора го държа на минимум. Днес съм го сложил на медиум и на 22* -като се прибера вечерта ще видя положението какво е. Температура на изходящия поток ще се опитам да я премеря.
EDI - майстор
Ясна е причината.Не дръж турбината на МИНИМУМ, в това положение топли най-слабо.Сложи турбината на АУТО, тогава сам си сменя трите степени, според необходимостта.Като се върнеш от работа, ше видиш разликата.
bacekoko - напреднал
Разлика не видях-щото жената естествено го е 'пипнала' след мен :lol:
Но сега като го пуснах на AUTO и взе да топли по-добре...ще го тествам.
Малко повече ми е шума обаче...има ли начин вечер поне да си го държа на средна степен да духа?
velsi - Почетен майстор
Пусни го отначало на максимална скорост, нищо, че е шумно. Като позатопли ще го намалиш. И не е лошо да задаваш по-висока температура в началото. Като искаш 24 градуса сложи го на 26 или дори 27. А ако евентуално после ти се струва топло - ще намалиш.

Тема "Дали е нормално (hitachi E14H2)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: