• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
enigma7 - помощник
Здравейте. Преди две години си остъклих балкона с PVC дограма и го превърнахме в кухня. Побъркахме се от мухъл през зимата. :cry: Това лято добавих влагоуловител и аспиратор(малък). Разлика почти никаква! Балкона не е изолиран от никъде и е много студен.Та питам ако изолирам пода , тавана и едната стена и по този начин го направя по-топъл ще се справя ли и с мухъла? Ако отговора е да ,бихте ли ми дали съвет как да го направя най-правилно?Благодаря ви предварително. :)
EDI - майстор
Колко ти е дебела стената.Само пълна изолация на под, таван и стени и добро проветрение ще ти реши въпроса.
torbalan - Дървен философ
послушай EDI!

десетина сантиметра външна изолация и то така положена, че да елиминираш термомостовете...

другото - отопление и вентилация....
donkiko - напреднал
ясно е ,че изолация си трябва,но шибания мухъл си избива къде си иска.Аз съм с парно в къща,деноношно е топло,проветряваме редовно и пак тук там си почерняват ъглите.тичам със Савото и те така....А иначе с правилно отопление и вентилация не би трябвало да е така.
EDI - майстор
Предполагам, че стените на усвоената тераса не са повече от 10-12 см.При това положение стените ти са много студени и само вентилация и отопление не могат да ти помогнат, трябва ти добра изолация да си стоплиш стените, пода и тавана за да не кондензира влагата.
unicata - специалист
абсолютно съм съгласен с Еди, без изолация нищо не правиш просто трябва да постигнеш температура на стената над 12 градуса (ако не се лъжа тогава се получава конденз )
дори и вътрешна изолация с 2см XPS би трябвало да свърши работа.4Важен фактор е постоянната температура, големите амплитудни разлики също допринасят за конденза.
neron777 - напреднал
здравеи колега преди извесно време и аз имах същия проблем но постъпих както съветват като изолирах пода и тавана и нещтата се промениха ..............успех
Johny - майстор
Преди години и аз зазидах терасата. Взе да се появява мухъл върху външните стени от бетон, Там където са блокчетата Итонг, нямаше мухъл. След време направихме външна изолация с 5см. стиропор. Мухала по стените в кухнята намаля, но взе да се появява по ъглите и по ал. дограма/явно е без термомост/. На всичко отгоре се появи мухъл в другите стаи по външните стени, където преди нямаше и следи от него. Не съм променял начина на отопление. При следващият ремонт ще изолирам и от вътре с 2см. депрон или нещо от сорта.
enigma7 - помощник
Значииии отгоре и отдолу е плоча,от едната страна е стая , но от другата само 5 см газобетон! От лицевата страна е открай до край PVC дограма ,а под нея 10 см газобетон,пред него въздушен джоб(уж за изолаця) и отвън парапета.Ако искате ще се опитам да пусна снимки от правенето ,за да се ориентирате.Благодаря ви за мненията. :)
Само да питам и как по-точно трябва да стане ,с какви материали и изпълнение тази изолация(особено на пода) ?

Прикачен файл

IMG048.jpg

Прикачен файл

IMG027.jpg

Прикачен файл

IMG019.jpg

Прикачен файл

IMG017.jpg

Прикачен файл

S4021698.JPG
Последна промяна от enigma7 на пон яну 31, 2011 3:48 pm, променено общо 1 път.
torbalan - Дървен философ
стиропор на пода, но у съседа отдолу на неговия таван...
ако няма как - фибран и върху него подовото покрите, което си решил... обаче остава един студен ъгъл...

от вън на стените - колкото по-дебел стиропор, толкова по-добре...
мисля, че десетина сантиметра е добро решение
ако е възможно - напълни "въздушния джоб" с вата или нещо друго с топлоизолационни свойства...

също на обръщането на прозорците е редно да се обърне внимание...
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос????????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: