Здравейте. Преди две години си остъклих балкона с PVC дограма и го превърнахме в кухня. Побъркахме се от мухъл през зимата.
Това лято добавих влагоуловител и аспиратор(малък). Разлика почти никаква! Балкона не е изолиран от никъде и е много студен.Та питам ако изолирам пода , тавана и едната стена и по този начин го направя по-топъл ще се справя ли и с мухъла? Ако отговора е да ,бихте ли ми дали съвет как да го направя най-правилно?Благодаря ви предварително. 
- 1
- 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
enigma7
- помощник
11 мнения в "Въпрос????????"
unicata
- специалист
абсолютно съм съгласен с Еди, без изолация нищо не правиш просто трябва да постигнеш температура на стената над 12 градуса (ако не се лъжа тогава се получава конденз )
дори и вътрешна изолация с 2см XPS би трябвало да свърши работа.4Важен фактор е постоянната температура, големите амплитудни разлики също допринасят за конденза.
дори и вътрешна изолация с 2см XPS би трябвало да свърши работа.4Важен фактор е постоянната температура, големите амплитудни разлики също допринасят за конденза.
Johny
- майстор
Преди години и аз зазидах терасата. Взе да се появява мухъл върху външните стени от бетон, Там където са блокчетата Итонг, нямаше мухъл. След време направихме външна изолация с 5см. стиропор. Мухала по стените в кухнята намаля, но взе да се появява по ъглите и по ал. дограма/явно е без термомост/. На всичко отгоре се появи мухъл в другите стаи по външните стени, където преди нямаше и следи от него. Не съм променял начина на отопление. При следващият ремонт ще изолирам и от вътре с 2см. депрон или нещо от сорта.
enigma7
- помощник
Значииии отгоре и отдолу е плоча,от едната страна е стая , но от другата само 5 см газобетон! От лицевата страна е открай до край PVC дограма ,а под нея 10 см газобетон,пред него въздушен джоб(уж за изолаця) и отвън парапета.Ако искате ще се опитам да пусна снимки от правенето ,за да се ориентирате.Благодаря ви за мненията.
Само да питам и как по-точно трябва да стане ,с какви материали и изпълнение тази изолация(особено на пода) ?
Само да питам и как по-точно трябва да стане ,с какви материали и изпълнение тази изолация(особено на пода) ?
Последна промяна от enigma7 на пон яну 31, 2011 3:48 pm, променено общо 1 път.
torbalan
- Дървен философ
стиропор на пода, но у съседа отдолу на неговия таван...
ако няма как - фибран и върху него подовото покрите, което си решил... обаче остава един студен ъгъл...
от вън на стените - колкото по-дебел стиропор, толкова по-добре...
мисля, че десетина сантиметра е добро решение
ако е възможно - напълни "въздушния джоб" с вата или нещо друго с топлоизолационни свойства...
също на обръщането на прозорците е редно да се обърне внимание...
ако няма как - фибран и върху него подовото покрите, което си решил... обаче остава един студен ъгъл...
от вън на стените - колкото по-дебел стиропор, толкова по-добре...
мисля, че десетина сантиметра е добро решение
ако е възможно - напълни "въздушния джоб" с вата или нещо друго с топлоизолационни свойства...
също на обръщането на прозорците е редно да се обърне внимание...
- 1
- 2
Тема "Въпрос????????" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература