• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Tisho - специалист
Здравейте на всички преди известно време се чудех каква марка климатик да си взема и след дълго търсене съветване и т. н. се спрях на този модел Fujitsu ASY 12 LC и преди 1 седмица ми го монтираха.Мисля че ще съм доволен от избора си ама ме притеснява едно нещо работи постоянно и външното и вътрешното тяло изключват много рядко и за малко като казвам рядко за 10 часа са изключили 3 пъти за максимум 1 минута и пак наново та питането ми е дали има някакъв проблем или така трябва да работи защото ако така трябва да работи доста ме съмнява колко ще е икономичен забравих да кажа че съм го настроил на 24 градуса прави ги ама пак си работи
EDI - майстор
Климатика работи много добре - имаш една много добра машина.Това е инверторна машина, която при достигане на определената температура намалява консумацията.Колкото е по-малка температурната разлика, толкова е по-ниска консумацията.От значение е дали климатика ти е изчислен правилно за помещението - ако не достига мощност, повече време ще работи на по-високи обороти на компресора, а от там и по-висока консумация.По принцип инверторите изключват много рядко и при по-сложен алгоритъм - температурата определено време трябва да е с определена разлика от зададената, процесора си изчислява топлозагубите и ако няма нужда от мощност, изключва компресора.Иначе компресора работи на ниска честота с нищожна консумация - около 100-300 вата.Цикъла включване-изключване е характерен за ОН-ОФФ машините, т.е конвенционалните климатици.
Tisho - специалист
EDI благодаря ти за бързият отговор просто нямам представа как работят инверторите и от наблюдението ми относно конв.модели мислех че и те са така включват и изключват през известно време а относно първоначалното включване нагласям температурата както пише в инструкцията 2-3 градуса по висока температура от стайната и след това я увеличавам
Tisho - специалист
Забарвих да ти кажа че помещението ми е 20 квадрата мен между другото много ме притесняваше това че е северно изожение и че 12-ка ще е малко ама от магазина ми казаха че спокойно ще отоплява и дори е била за помещения до 35 квадрата
EDI - майстор
Не бой се, машината е мощна, дори е малко голяма за такова помещение - ще имаш запас от мощност за тежка зима.
kari - напреднал
Аз също ще си взимам такъв Fujitsu ASY 12 LC /помещението ми е 16 кв.м., изток/.Притеснява ме дали не е множко 12 /защото има и 9/.
Би ли споделил цената с монтажа.Благодаря предварително.
EDI - майстор
Кари, за тази стая ти стига дори и 7-ца, но си вземи 9-ка.12-цата е прекалено мощна за помещението и ще е преоразмерена.Машината в различните и разновидности/ФУДЖИ, ФУДЖИЦУ и ДЖЕНЕРАЛ/ се намира на цена около 1500-1550 лева - за 9-ката става дума.12-цата за около 1600-1650 лева.Това е с монтаж.
kari - напреднал
EDI, мерси за отговора /между другото и аз съм от Ямбол, там е 1650 ама в София е повечко,около 1750/.Ако отварям вратата на кухнята да отоплявам и коридора не е ли по добре 12.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=9594 -тук можеш да добиеш представа за апартамента.
EDI - майстор
Не е препоръчително да се отопляват две помещения, освен ако няма портална врата и климатика не е срещу нея.Принципа е една машина-едно помещение.
Tisho - специалист
Здравейте.Реших да не отварям нова тема,така че ще питам в моята.Става въпрос за същият климатик.Повече от година и половина го имам,но чак сега забелязах нещо.Като настъпи края на септември го оставям да работи постоянно,нагласил съм го на 24 гр.през деня няма никой, и като се върнем от работа е направил 22 гр. след около половин час вдига градусите на 24.Та въпроса ми е дали има някакъв датчик за движение като Дайкин примерно или нещо подобно,защото в упътването не пише за нищо такова.
  • 1
  • 2

Тема "Климатик Fujitsu ASY 12 LC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: