Здравейте на всички преди известно време се чудех каква марка климатик да си взема и след дълго търсене съветване и т. н. се спрях на този модел Fujitsu ASY 12 LC и преди 1 седмица ми го монтираха.Мисля че ще съм доволен от избора си ама ме притеснява едно нещо работи постоянно и външното и вътрешното тяло изключват много рядко и за малко като казвам рядко за 10 часа са изключили 3 пъти за максимум 1 минута и пак наново та питането ми е дали има някакъв проблем или така трябва да работи защото ако така трябва да работи доста ме съмнява колко ще е икономичен забравих да кажа че съм го настроил на 24 градуса прави ги ама пак си работи
- 1
- 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Tisho
- специалист
18 мнения в "Климатик Fujitsu ASY 12 LC"
EDI
- майстор
Климатика работи много добре - имаш една много добра машина.Това е инверторна машина, която при достигане на определената температура намалява консумацията.Колкото е по-малка температурната разлика, толкова е по-ниска консумацията.От значение е дали климатика ти е изчислен правилно за помещението - ако не достига мощност, повече време ще работи на по-високи обороти на компресора, а от там и по-висока консумация.По принцип инверторите изключват много рядко и при по-сложен алгоритъм - температурата определено време трябва да е с определена разлика от зададената, процесора си изчислява топлозагубите и ако няма нужда от мощност, изключва компресора.Иначе компресора работи на ниска честота с нищожна консумация - около 100-300 вата.Цикъла включване-изключване е характерен за ОН-ОФФ машините, т.е конвенционалните климатици.
Tisho
- специалист
EDI благодаря ти за бързият отговор просто нямам представа как работят инверторите и от наблюдението ми относно конв.модели мислех че и те са така включват и изключват през известно време а относно първоначалното включване нагласям температурата както пише в инструкцията 2-3 градуса по висока температура от стайната и след това я увеличавам
EDI
- майстор
Кари, за тази стая ти стига дори и 7-ца, но си вземи 9-ка.12-цата е прекалено мощна за помещението и ще е преоразмерена.Машината в различните и разновидности/ФУДЖИ, ФУДЖИЦУ и ДЖЕНЕРАЛ/ се намира на цена около 1500-1550 лева - за 9-ката става дума.12-цата за около 1600-1650 лева.Това е с монтаж.
kari
- напреднал
EDI, мерси за отговора /между другото и аз съм от Ямбол, там е 1650 ама в София е повечко,около 1750/.Ако отварям вратата на кухнята да отоплявам и коридора не е ли по добре 12.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=9594 -тук можеш да добиеш представа за апартамента.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=9594 -тук можеш да добиеш представа за апартамента.
Tisho
- специалист
Здравейте.Реших да не отварям нова тема,така че ще питам в моята.Става въпрос за същият климатик.Повече от година и половина го имам,но чак сега забелязах нещо.Като настъпи края на септември го оставям да работи постоянно,нагласил съм го на 24 гр.през деня няма никой, и като се върнем от работа е направил 22 гр. след около половин час вдига градусите на 24.Та въпроса ми е дали има някакъв датчик за движение като Дайкин примерно или нещо подобно,защото в упътването не пише за нищо такова.
- 1
- 2
Тема "Климатик Fujitsu ASY 12 LC" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература