• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
errorcho - помощник
Здравейте, закупих си климатик mitsubishi electric msz-sf35ve. Бих иска да Ви попитам и конкретно, някой който има същия, как точно да настроя климатика единствено на режим отопление. Тъй като имам чувството че не топли както трябва. Под капака на вътрешното тяло има бутон чрез който нагласям комбинирано топло и студено да бъде, както и само студено. Мисля си че трябва някакси да бъде единствено на на функция топло... Някъде бъркам, ще съм благодарен някои ако ми помогне. Благодаря предварително.
EDI - майстор
Хич не пипай под капака, там са сервизни бутони и сервизен старт.От дистанционното се настройва режима.С бутона MODE докарваш на дисплея да се вижда слънцето - четвъртия символ от ляво на дясно на най-горния ред, после си настройваш температурата.Модела е инверторен, което означава, че не винаги ще има гореща струя - при достигане на температурата намалява мощността на компресора.Трябва да имаш упътване на български в комплекта.Ето го, ако го нямаш - http://climacom.com/files/documents/SF_ ... .8_mb_.pdf .Принципно последната серия SF е компромисна машина, но при добра настройка спрямо помещението трябва да върши работа, ако е правилно оразмерен за помещението.
nikolovvd - майстор
Не съм с такъв модел, но вчера се зачетох в упътването по повод режима "AUTO".
При мен пише, че в този режим климатика работи на 24 градуса, като това което ми позволява климатика е да избирам от -6 до +6 градуса спрямо тази температура.
От друга страна предупреждават, че при размръзяване на външното тяло, за 5-15 минути вътрешното спира или духа студено (работи на вентилация и не вкарва топло). :)
errorcho - помощник
ясно, а защо като е инверторен не винаги ще има топъл въздух? Какво имаш предвид?
EDI - майстор
Електрониката намалява мощността на компресора, а от там и температурата на струята е по-ниска.При класните машини не се усеща по-хладната струя, при по-евтините усещането е по-осезателно.
idunno - специалист
На дистанционното има режим oтопление от бутона "Mode".Ако машината работи добре,т.е. ако си поставиш ръката пред жалузите и ти е "горещо"- всичко си е наред, ако ли не - търси причината другаде но не в машината.
idunno - специалист
... предлагам на хората, които не са сблъсквали РЕАЛНО с Мицубиши да не квлифицират тази техника по един или друг начин, защото звучат смешно.
EDI - майстор
Имaш предвид, че SF сериятa стaвa зa нещо ли.Никогa не сa имaли тaкaвa мижaвa мaшинa, сaм го знaеш.
drastar - специалист
Здравейте

Предварително се извинявам на автора на темата, но да не отварям нова.
Имам мулти сплит система за двете спални фуджицу,монтирани съвсем скоро и тепърва започвам да ги ползвам, да отоплявам.
Когато пусна климатика след около 2,3 минути се чува някакво бълбукане, това в моята спалня, не съм наблюдавал за втората.
Това нормално ли е ? И, ако не, от какво се получава ?
EDI - майстор
За ФУД... е нормално.
  • 1
  • 2

Тема "проблем с климатик mitsubishi electric msz-sf35ve" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: