• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Dobrin_1981 - специалист
Здравейте, имам въпрос за въпросния климатик.Може ли да се каже каква му е консумацията,на ел енергия.Помещението е 35 квадрата на височина 2.50,изолация на тавана 10 см вата и картон на външните стени вата 5 см и картон,тухла четворка и външна изолация 7см стириопор.Дограмата сменена.Имам го от 2 зими първата година бях много доволен,но миналата ми даде според мен голям разход.Затова питам колко му е нормалната консумация,не го товаря повече от 22-23 градуса.Благодаря предварително :)
EDI - майстор
Консумацията зависи от загубите и настройките на работа.По принцип машината е нисък към среден клас и си е доста енергоемка, а помещението ти хич не е малко.По сервизно при номинал на отопление консумацията е 1,7 кв.
Dobrin_1981 - специалист
Мисълта ми е че първата година плащах най много 120 лв ток като бойлера не съм го спирал готвя на токИ така нататък.Миналата година работех извън града идвах си за ден два само климатика и хладилника работят а сметки под 130 лв нямах,затова немога да разбера някой помага ли ми или нещо друго става. :)
EDI - майстор
Варианти няколко - или имаш помощник или електромера има проблем или енергото се е..ват нещо.Има и друго - имай предвид, че при постоянна работа на машината, помещението е темперирано и консумацията във времето е ниска, а при включване през няколко дни разхода за догонване на необходимата температура и темпериране на това голямо помещение е доста по-голям.
Dobrin_1981 - специалист
Пуснах го октомври без да го спирам до март :) .Имам по 700 киловата на месец малко много ми се струва
EDI - майстор
Проблема не е от машината, друга е причината, ако имаш големи разлики в отчитането на консумацията.А не са чак толкова много, като гледам.По номинал консумацията е 1,7 кв, при твоето голямо помещение, така на око да речем, ще работи осреднено под номинал в студа и пак вероятно ще имаш малко под и около киловат на час.Ако 700 кв ти е цялата консумация за месец, поне 500-550 е за машината.Закачи си един измервател на контакта и ще разбереш колко ти е разхода само за машината.
dyaneff - майстор
А цената на електроенергията ?
Dobrin_1981 - специалист
Ще го засека по някакъв начин :) Благодаря ви.
idunno - специалист
Замери и питай идиота,дето ти е сложил 50ка на Мицубиши на 35квадрата колко акъл има.
Dobrin_1981 - специалист
Защо да е малък за тази кубатура ли?Не мисля не разбирам толкова много но го дават да отоплява до 120 куб.метра
  • 1
  • 2

Тема "въпрос за мицубиши msz-sf50ve" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: