Здравейте.  Имам лек проблем с настолния ми комп. не мога да разбера защо ми се изчезва памет от локалния диск (С:)  Бавно но постоянно с всеки изминал ден.При положение че на тоя диск (C:) не записвам нищо  а  записвам само на (D:) . Преди десетина дни започна да ми изскачат съобщения че нямам свободно дисково пространство. Изтрих две програми които почти не ги ползвам и ми се освободи 3 гб .  За една седмица вече 1.5 гб пак се губят.  След 10-ина дни пак няма да имам свободно пространство.  На няколко пъти съм  го пускам да се почиства (С:)  освобождава съвсем малко памет. Сложил съм отметка за компресиране на дисково пространство и това не помага. Кошчето също ми е празно. Установих че ако има много боклук  пак заема памет.   Спомням си че преди повече от година когато беше преинсталиран  XP-то  имаше повече от половината празно на С: диск. Излиза че през цялото време нещо ми е яло памет малко по малко  докато е свършила до край.   Компютъра е  Dell  Optiplex GX620     80GB    P4  3.0 GHZ  1GB Ram . Стар  е като го сръчкам повече от време на време забива  ама върши работа.   Някой ако има идея какво може да направя моля да сподели.

Всичко за компютрите, компютърните мрежи.

yasen22 

- напреднал			

7 мнения в "Намаляваща памет на харт диск"

DundyTheCroc 

- майстор			

System restore не е нужно да го спираш, но намали на 2 или 4 процента отделеното място на С:
Виж дали не е включено Hibernate, ако е го спри и изтрий файла в С: ако не се махне сам
Спри page файла на С: и го премести на D:, ако този в С: не изчезне сам след рестарт го изтрий ръчно
Виж си настройките на браузъра, колко кеш пази на диска и намали обема при необходимост. Същото направи и с Google Earth, и той има навика да пази много кеш

Виж дали не е включено Hibernate, ако е го спри и изтрий файла в С: ако не се махне сам
Спри page файла на С: и го премести на D:, ако този в С: не изчезне сам след рестарт го изтрий ръчно
Виж си настройките на браузъра, колко кеш пази на диска и намали обема при необходимост. Същото направи и с Google Earth, и той има навика да пази много кеш

yasen22 

- напреднал			

XP-то  е  2002.    С: дискът е 19.5 Гб
My Documents си е на D: поначало. На декстопа имам само една папка. Имам папка download на С: и на D: празна е.
Истрих историята на браузъра и от него се освободи малко памет.
Възтановяването на системата System restore беше изключено. Включих го на 4 процента. Не можах да намеря това Hibernate не знам къде се намира. Браузърът е настроен автоматично да пази кеш 350 МБ. Ще видя и Гугъл земя как е настроен но ми прави впечатление че на последък работи бавно преди няколко месеца нямаше проблеми. Сигурно е защото ми е намаляла оперативната памет.
Изтрих всички точки на възстановяване без последната и почисти TEMP директориите и временни файлове. Пуснах и да се дефрагментира С: диска. От цалата работа ми се освободи около 3Гб.

My Documents си е на D: поначало. На декстопа имам само една папка. Имам папка download на С: и на D: празна е.
Истрих историята на браузъра и от него се освободи малко памет.
Възтановяването на системата System restore беше изключено. Включих го на 4 процента. Не можах да намеря това Hibernate не знам къде се намира. Браузърът е настроен автоматично да пази кеш 350 МБ. Ще видя и Гугъл земя как е настроен но ми прави впечатление че на последък работи бавно преди няколко месеца нямаше проблеми. Сигурно е защото ми е намаляла оперативната памет.
Изтрих всички точки на възстановяване без последната и почисти TEMP директориите и временни файлове. Пуснах и да се дефрагментира С: диска. От цалата работа ми се освободи около 3Гб.
Тема "Намаляваща памет на харт диск" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
 - ↳ Вашите ремонти
 - ↳ Кухня
 - ↳ Баня
 - ↳ Дневна
 - ↳ Спалня
 - ↳ Детска
 - ↳ Градина
 - ↳ Коридор
 - ↳ Тераса и балкон
 - Направи сам
 - ↳ Направи сам
 - ↳ Ремонтирай сам
 - ↳ Къде е по-евтино?
 - ↳ Дърводелство
 - ↳ Ел. инструменти
 - ↳ Металообработване
 - ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
 - Строителство
 - ↳ Всичко за вилата
 - ↳ Къщи
 - ↳ Саниране
 - ↳ Хидроизолация
 - ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
 - Сухо строителство
 - ↳ Окачени тавани
 - ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
 - ↳ Сухи и повдигнати подове
 - ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
 - ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
 - Въпроси и Отговори
 - ↳ Полезни съвети
 - ↳ Автомобили
 - ↳ Партньори
 - ↳ Боядисване и Декориране
 - ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
 - ↳ Водоснабдяване и канализация.
 - ↳ Всичко за ремонта
 - ↳ Електротехника
 - ↳ Отопление
 - ↳ Газификация
 - ↳ Електроника и Схеми
 - ↳ Газобетон
 - ↳ От всичко по малко
 - ↳ Компютри и периферия
 - ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
 - ↳ Мобилни устройства, GSM-и
 - ↳ Нека се запознаем
 - ↳ Recycle Bin
 - Статии
 - ↳ Практични решения
 - ↳ Качване на снимки
 - ↳ Какви статии искате?
 - ↳ Готварство, туршии и зимнина
 - ↳ Отмора и шеги
 - ↳ От нищо нещо
 - ↳ Не е за вярване
 - ↳ Литература