Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
yasen22 - напреднал
Здравейте. Имам лек проблем с настолния ми комп. не мога да разбера защо ми се изчезва памет от локалния диск (С:) Бавно но постоянно с всеки изминал ден.При положение че на тоя диск (C:) не записвам нищо а записвам само на (D:) . Преди десетина дни започна да ми изскачат съобщения че нямам свободно дисково пространство. Изтрих две програми които почти не ги ползвам и ми се освободи 3 гб . За една седмица вече 1.5 гб пак се губят. След 10-ина дни пак няма да имам свободно пространство. На няколко пъти съм го пускам да се почиства (С:) освобождава съвсем малко памет. Сложил съм отметка за компресиране на дисково пространство и това не помага. Кошчето също ми е празно. Установих че ако има много боклук пак заема памет. Спомням си че преди повече от година когато беше преинсталиран XP-то имаше повече от половината празно на С: диск. Излиза че през цялото време нещо ми е яло памет малко по малко докато е свършила до край. Компютъра е Dell Optiplex GX620 80GB P4 3.0 GHZ 1GB Ram . Стар е като го сръчкам повече от време на време забива ама върши работа. Някой ако има идея какво може да направя моля да сподели.
hidrazin - майстор
Ами много неща има там и се добавят нови. Всичките обновления, историята,... Абе много. С какво си го чистил? Пусни един CCleaner. Колко ти е С-то и какъв ти е ХР-то?
:partyman:
thinkpad - майстор
Спри System Restore или изтрий всички точки на възстановяване без последната и почисти TEMP директориите. System Restore яде място от твърдият диск, а временните файлове могат да стигнат стотици мегабайти и нагоре понякога.
DundyTheCroc - майстор
System restore не е нужно да го спираш, но намали на 2 или 4 процента отделеното място на С:
Виж дали не е включено Hibernate, ако е го спри и изтрий файла в С: ако не се махне сам
Спри page файла на С: и го премести на D:, ако този в С: не изчезне сам след рестарт го изтрий ръчно
Виж си настройките на браузъра, колко кеш пази на диска и намали обема при необходимост. Същото направи и с Google Earth, и той има навика да пази много кеш
velas - специалист
System restore няколко пъти ме е спасявало от загуба на доста информация и преинсталация на вин-а... :)

Предпочитам да си хапва порядъчно...все пак съм му отделил едни 100GB...
kalpev - специалист
Като първо подсещане бих преместил My Documents на D:\ :yawinkle:
(My Documents->Properties->Move)
Имаш ли папка от рода на download по подразбиране и къде ти се намира?
На Desktop-a имаш ли много папки?
yasen22 - напреднал
XP-то е 2002. С: дискът е 19.5 Гб
My Documents си е на D: поначало. На декстопа имам само една папка. Имам папка download на С: и на D: празна е.
Истрих историята на браузъра и от него се освободи малко памет.
Възтановяването на системата System restore беше изключено. Включих го на 4 процента. Не можах да намеря това Hibernate не знам къде се намира. Браузърът е настроен автоматично да пази кеш 350 МБ. Ще видя и Гугъл земя как е настроен но ми прави впечатление че на последък работи бавно преди няколко месеца нямаше проблеми. Сигурно е защото ми е намаляла оперативната памет.
Изтрих всички точки на възстановяване без последната и почисти TEMP директориите и временни файлове. Пуснах и да се дефрагментира С: диска. От цалата работа ми се освободи около 3Гб. :finga:

Тема "Намаляваща памет на харт диск" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: