Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
valentino76bs - майстор
nanko написа:
То зависи и за какво се ползва PC-то.
Само за четене на любимия ми форум ''НАПРАВИ САМ'' и тук таме някой филм ,никви игри феисове меисове и други тъпотии :-D !
valentino76bs - майстор
toolegittoquit написа:
Продай компа за 50лв, добави още 70лв и си купи с двуядрен процесор и 2GB RAM. Или разкарай тоя грозен едноядрен.
Мдааа на ей ся тъкмо тва щях да направя!И ще си купя лодка даже :)
nanko - специалист
valentino76bs написа:
nanko написа:
То зависи и за какво се ползва PC-то.
Само за четене на любимия ми форум ''НАПРАВИ САМ'' и тук таме някой филм ,никви игри феисове меисове и други тъпотии :-D !
Тогава изобщо не се замисляй. Слагай elementary OS и няма да дадеш нито стотинка, а ще имаш осезаема промяна в скоростта.
toolegittoquit - майстор
valentino76bs написа:
Мдааа на ей ся тъкмо тва щях да направя!И ще си купя лодка даже
Ами ти искаш да инвестираш в памет, но не стига че паметта вече не е толкова евтина, колкото беше(нова), ами този едноядрен процесор в комплект с това вградено видео вече имат проблем дори с нормални клипчета от YouTube. Ако имаш антивирусна, пък сигурно зарежда по 20 минути.
valentino76bs - майстор
toolegittoquit написа:
Ами ти искаш да инвестираш в памет, но не стига че паметта вече не е толкова евтина, колкото беше(нова), ами този едноядрен процесор в комплект с това вградено видео вече имат проблем дори с нормални клипчета от YouTube. Ако имаш антивирусна, пък сигурно зарежда по 20 минути.
Глупости всичко върви много добре даже! Проблема е като някой път взема да ги отвярям нервно по 10 страници една след друга наведнъж леко забива и се бави и за това!

Това са ми двете памети,ще пробвам да сложа на мястото на 512 -1 гб кой е важния параметър който трябва да се гледа като я взимам ,и не са скъпи по 10 15 лева са,пълно е в моргите :)
Прикачен файл:
DSC_0100.jpg
Прикачен файл:
DSC_0101.jpg
kalpev - специалист
Вземи си същата като Кингстон-а, DDR2 800 се води, и въобще не слушай Тинки.
Johny - майстор
Най-добре е бърз процесор и повече памет, но ако трябва да избираш - вземи памет.
Сложи му до 3 Гб памет и си гледай здравето. Ако намериш по-добра от твоята, но по-евтина/втора ръка/, вземи я. Ще работи на честота на по-слабата, но това не пречи.
toolegittoquit - майстор
valentino76bs написа:
Това са ми двете памети,ще пробвам да сложа на мястото на 512 -1 гб кой е важния параметър който трябва да се гледа като я взимам ,и не са скъпи по 10 15 лева са,пълно е в моргите
С 4GB RAM и двуядрен процесор отварям колкото страници си поискам и гледам клипчета в HD в YouTube, както и MKV 1080p HD RiP-ове. С тоя едноядрен процесор на 1.8 не можеш да се похвалиш с това. Имам един лаптоп с едноядрен 1.6 и 1.5GB RAM и му спича дори Facebook, пък видеото в YouTube в HD върви с по 5 кадъра/сек.
valentino76bs - майстор
Е добре... кой е най подходящия процесор за това дъно/линк към някъде ако може/ ,смяната как става има ли нещо по особено запояване или си е на слот някакъв ,че не ми се отваря да гледам.При смяна евентуално на процесор иска ли драйвери или нещо си по особено какъв е реда какво трябва да се гледа?
KingLin - майстор
Абе квото се метнахте да го мамите човека с тия памети процесори и т.н. изобщо не ви е ясно че тия неща няма да му свършат никаква работа или осезаемо подобрение на това което той иска. То да не е минаване от 128 MB на 2 GB памет че да се усети...
Валентино единственото нещо което наистина ще усетиш като подобрение на производителността е да си купиш един 64 GB Solid State Drive или накратко SSD хард диск. На 64-ка се събира идеално и съвсем стабилно си върви седмицата и с 1 GB памет (Windows 7 starter edition), 8 секунди след като ти зареди биоса уиндоуса ти е заредил барабар със всичките програми които ще си накачулиш в стартъпа. Браузера докато му кликнеш на иконата и вече е отворен. Другия плюс на това е че дори и решиш генерална смяна на компютър диска си остава и работи с какъвто и да е друг такъв. Докато процесори памети и т.н. бързо им минава времето и при последващ ъпгрейд трудно се използват повторно.

ПП. Ако все пак решиш да останеш на ХР което предполагам ползваш в момента единственото което трябва да се направи е няколко настройки за намаляне четенето/писането по SSD-то от системата защото ХР-то ги няма фабрично.

Тема "RAM памет - каква?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: