Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
NRG7 - специалист
Ами не е приемливо да има такава тук в този раздел доколкото съм запознат. На лични имам въпрос.
drobsa - специалист
Разбирам какво ми казвате обаче от три рестарта или стартирания 1 път се зарежда операционната система а два пъти ми дава тази грешка
drobsa - специалист
Ето и какво ми открива операционната система при някой от стартиранията

Прикачен файл

S4300022.JPG
S4300022.JPG (194.15 KиБ) Видяна 3285 пъти
NRG7 - специалист
Johny написа:
Имам чувството, че бъркаш в настройките, където и както ти попадне. Устройства А и В са флопидискови. Вероятно в BIOS-а си задал - First Boot device = Floppy, а трябва да бъде - Third Boot device = Floppy. Първо чете от харда, след това от CD/DVD/ и накрая от флопи.
Това, което пише на дисплея означава, че търси да чете от дискета, която естествено я няма.
bobykafe написа:
Защо си мисля че имаш хардуерен проблем? Ами защото правиш 10 инсталации и все не става.
Вариант 1:
Кофти дънна платка- примерно надути кондензатори. Не- не ми казвай, че няма- огледай ги всичките пак.
Вариант 2:
Кофти захранване. Типичен дефект- пак надути кондензатори.
Вариант 3:
Кофти хард диск. Личното ми мнение е, че тук е твоя проблем. Намери програма, проверяваща за проблеми по харда- примерно victoria
Точно отива,към хардуеърен проблем. И не ми се иска да те шашкам ама,ако не вземеш мерки е възможно компа ти съвсем да се прецака, да издъхне. :yes:
Wishmaster-ruse - специалист
Значи по горе беше описано в биоса да си промени настройките за харда да не е на не помня точно какви бяха буквите а го пусни като IDE възможно е при писането да е допуснал грешки при преноса на бозата по принцип ХР заради това дава грешка при инсталация.
При Виста го нямаше това но пък и при мен го има подобен проблем след преинсталация ми дава че имам проблем с харда и и ска да стартирам бакуп но когато му задам да не ми го показва това повече няма проблеми прави го от как съм го закачил харда 250 Gb Сигейт баракуда атова е вече към 2 години.

Сега тук е и мястото да попитам и аз нещо!
Защо Partition Magic 8 не иска да разцепи SATA HDD дава грешка след рестарта когато трябва да направи цепенето на диска.
Първо се съгласява с теб определяш размера и формата на дяловете и всичко е 6 но после след грешката пак е само един дял.
Може и аз да греша нещо ама човек се учи докато е жив.
Харда е 300GB ще излъжа за марката има инсталирана ОС ХР .
По принцип на мен не ми пука има още варианти да го разделя ама хората ще ревнат за снимките и другите работи :lol:
drobsa - специалист
Случайно докато си ровех из нета намерих един windows 7 . реших да го изтегля и да го сложа на проблемния компютър и то взе че стана, НЕ СТИГА ЧЕ НЕ МИ ИСКА ДРАВЕРИ ЗА НИЩО АМИ СЯКАШ И ПРОБЛЕМА С ХАРДА СЕ ОПРАВИ ВЕЧЕ НЯМА ГРЕШКИ И СЕ СТАРТИРА НОРМАРНО ДА СЕ НАДЯВАМ ЧЕ ТОВА Е ПОСЛЕДНИЯ ВАРИАНТ
Johny - майстор
Wishmaster-ruse написа:
Сега тук е и мястото да попитам и аз нещо!
Защо Partition Magic 8 не иска да разцепи SATA HDD дава грешка след рестарта когато трябва да направи цепенето на диска.
Когато има грешки по харда или сгрешени файлове, Partition Magic наистина отказва да работи.
Опитай да оправиш грешките със самия Partition Magic, с Windows-a /десен бутон-properties-Eror checking/.
Най-доброто е да архивираш информацията и от сайта на производителя на харда да свалиш програма с която да форматираш и разделиш диска. Acronis също има добра програма за дълбок формат - Аcronis DriveCleanser.

Тема "Kак се инсталира виста на Serial ATA хард диск" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: