Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
cvetanmu - специалист
Пробвай да натовариш захранването и тогава мери изходните напрежения.
Ако си държи стабилно напреженията спокойно може да си търсиш проблем по дъното. Не бързай да купуваш друго за да
не се окажеш с две работещи захранвания и калпаво дъно.
estorm - специалист
Това не се сетих . Вече е разглобено. Намерих и 6,3в кондензатори да сменя онези 10в които сложих преди. Сега се чудя на големия кондензатор който е 120мкф 420в . Един техник ми каза че в захранванията най вече той дефектирал. Да но същия никъде не открих . Ще го търся тъй като незнам дали мога да сложа 100мкф 400в какъвто имам.
Надявам се да не е дъното. Все пак компа се развали изключен.
cvetanmu - специалист
Точно този кондензатор най - рядко излиза от строя. Сменявай го със 100µF ако си го купил.
estorm - специалист
cvetanmu написа:
Точно този кондензатор най - рядко излиза от строя. Сменявай го със 100µF ако си го купил.
Добре ще го сменя и него. В сервиза където ходих момчето ми показа 3 подобни от китайски захранвания дефектирали макар , че на външен вид не им личеше . И моя е като нов, но щом е безопасно ще го сменя с този дето купих днес.
estorm - специалист
Вече работи добре. Надявам се да приключим с това :) Смених тези 3те от предния път сега с точни и също и този големия за който питах. Незнам кой е бил виновника, но се радвам, че не е нещо по дъното. Благодаря за помоща.
estorm - специалист
Здравейте отново :) Така след известно ползване пак имам въпрос. Ново 25 разбира се :-D ако нещо може да се обърка - то се обърква . И така - сега го изкл. от мрежата. НО след всяко пускане а то е всяка вечер / винаги стартира нормално/ след 5-10 мин увисва. Ако е на филм екрана остава с двете черни ленти от филма с мътно бяло по средата вместо картината на филма. Ако е на скриина си остава една бяла или синя картина с наклонени неподвижни черти на нея. И така си остава докато го изкл. принудително чрез задържане на стартовия бутон. После го пускам пак и този проблем повече не се появява цял ден съм го държал веднъж. Не че ме бърка особено това, но се чудя дали е от големия кондензатор или компа отива на кино . Някакви предположения ? Каква логика може да има този дефект ?
batkotony - специалист
Пусни един тест на харда,много е логично да е той...
kalpev - специалист
Трудно е да се даде точна и конкретна причина кой е виновника. Може да е захранване, лошо охлаждане, хардуер или скапана ОС. За твое успокоение първо си виж датчиците на компонентите какви температури и стойности на напрежения показват, натовареност на CPU-то в Task Manager (CPU Usage в %). Почисти си всички радиатори и вентилатори от прах, смажи им осите. Провери си и пастата между радиатора на процесора да не е изсъхнала. Извади си RAM-а и му почисти контактните пинове, направи същото и с видеокартата, ако не е вградена. Ако не помогне, със сигурност не пречи. Преинсталирана ли ти е скоро ОС?
estorm - специалист
Спрях да го изкл. от мрежата и оттогава д/ефекта го няма никакъв. Луда работа :-D
darken_nz - специалист
Не съм голям спец по хардуера, но защо, ли ми мирише на захранване ? :wink:
Щом не го прави, като не го изключваш от мрежата.

Тема "Проблем с компа NEC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: