• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
kuger - майстор
Грабвай телефона, и ги на...кай тия близала :evil:
onkelabg - специалист
Значи проблема,не е в моята паница :?: така да разбирам колега-а при тях явно е нещо.
kuger - майстор
Вероятно са повече от един проблемите. При директно свързан кабел на доставчика към машината ти, пак е нужно да се регистрираш в мрежата с ник и парола. При това поголовно ровене из компа, доста вероятно е да си разбутал и тази настройка. Май работата върви към 20 лева и викане на човек от Близу.
onkelabg - специалист
Сега им се обадих и ми казаха че при тях имат друг-Физически адрес :? а не този който ми е на компа и дадох сегашната си карта/адреса/.Ще се обадят утре за настроики по-тел, и аз да се справя с тях-Малииииии

може и от това да е проблема а :axe:
MamaMy - майстор
Естествено, че е друг адреса. Нали е бил вързан рутера. Сега е вързан компютъра. Две различни устройства.
onkelabg - специалист
интересно,нета като минава през рутера всичко е на ред/ ай пи адрес ,физич,гетуей и др/ всичко е ок.
А като вкарам кабела за нет дирекно в компа-Няма никой в кьщи.
По рано не беше така,развали се рутера-бодвам кабела дирекно в компа и си бачка/пак си бях сьс старата Лан карта/. Дори техника с който си пишех в нета сега ми каза че при тях имат даните на старата ми лан карта която е нямам от 1/2г :? .
Как аджеба до сега сьм имал нет.. :toimonster: Явно е много сложна материя за един 44г-псевдоХакер ама..
velsi - Почетен майстор
За да имаш Интернет при директно свързан кабел трябва да имаш мрежови настройки, които вероятно си имал, а сега верояно си изтрил. При наличие на рутер настойки не са необходими - той раздава адресите.
onkelabg - специалист
не сьм пипал нищо до онзи ден.Просто изках да си сложа парола както преди на рутера/лична/ и се започна едно...
Немога да вляза в настройките на рутера по никакьв начин и откьдето и да желаеш...какво ли не опитах и греда...
Викам си я да бутна само кабела в компа и отново по-голема греда няма нет вьобще. Свьрзах се с оператор на Близзу и тои ми поиски физ.адрес в момента-казах му го.
След малко ми отг-че проблема с настройките е бил при тях и имали друг записан физ.адрес.на моя комп.
Утре се разбрахме за инструкции по-тел да си наглася нещата и се надявам това да е проблема с влизането в менюто на този рутер :rock: :drinkers:
Последна промяна от onkelabg на пет мар 14, 2014 9:43 pm, променено общо 1 път.
kuger - майстор
MamaMy написа:
Естествено, че е друг адреса. Нали е бил вързан рутера. Сега е вързан компютъра. Две различни устройства.
Явно си доста по-вътре в нещата от мен /аз съм самоук лаик/, но и в рутера и в компа залагам едни и същи адрес и парола. Без значение каква ЛАН карта съм турил в компа, та дори кой е компа. Нямал съм проблеми с връзката. Единствено на компа трябва да настроя връзката.
Явно колегата е разбутал настройките, дадени му от доставчика, затова няма връзка с тях по кабел.
onkelabg написа:
интересно,нета като минава през рутера всичко е на ред/ ай пи адрес ,физич,гетуей и др/ всичко е ок.
А като вкарам кабела за нет дирекно в компа-Няма никой в кьщи.
По рано не беше така,развали се рутера-бодвам кабела дирекно в компа и си бачка/пак си бях сьс старата Лан карта/. Дори техника с който си пишех в нета сега ми каза че при тях имат даните на старата ми лан карта която е нямам от 1/2г :? .
Как аджеба до сега сьм имал нет.. :toimonster: Явно е много сложна материя за един 44г-псевдоХакер ама..
Колега, като си оправиш връзката с доставчика, и решиш да пробваш пак с рутера, не бутай нищо по компа, всички настройки вкарвай в рутера.
Интересно ми е - свързвам рутер с комп през кабел, и ми позволява да отворя менюто на рутера от компа, а при теб не става. Явно е нещо по-сложно от моите знания.
Колега, аз съм доста по-дърт, много неща са ми отбягвали и надали ще компенсирам, но не се предавам :-D
пп:Докато съм философствал, колега ти е казал същественото
onkelabg - специалист
Колега, аз съм доста по-дърт, много неща са ми отбягвали и надали ще компенсирам, но не се предавам :-D

Е така е ,и аз така правя и затова се ядосвам и Ви занимавам с мойте проблеми. :lol: =D>
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Проблем с рутер Tp-link TL-WR740N" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: