• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
stefan_mil4ev - специалист
Понякога (доста често), като включа компютъра, монитора не иска да се включи. След многобройни рестарти захапва и се включва. След като питах в сервиз, казаха ми да го оставя и те щели да го оправят, но за инфо какво му има дума да не става :-D Няма да се разсърдя ако някой ми даде малко акъл къде му е болежката :)
MamaMy - майстор
Да ти кажа честно, болката му е, че не включва от всеки път. :)
vvventsi - специалист
Ами захранването е със сигурност,кое е по точно не знам,може и някоя спойка да е ,щом някой път иска някой път не ще,ако искаш го отвори и прегледай спойките дето е захранването,огледай се за лоши спойки,ако нещо те усъмни го призапои,може и да се оправи!
И аз се бях замислил за захранването. Ако имаше разбити пътечки, би трябвало да не се включва изобщо. Или поне така си мисля.
tarlyo - специалист
Имах същия проблем с моя монитор. Избили кондензатори на захранването. 25 лв беше ремонта.
Аха, утре ще го погледна за надути или избили кондензатори. Да ти кажа аз си купих захранването за 22лв с 1 година гаранция(но тя вече изтече).
Нищо му нямаше на захранването. Разглобих платките, продухах ги с прахосмукачката, сглобих го и работата стана (поне за сега държи).
ohdan - специалист
stefan_mil4ev написа:
Нищо му нямаше на захранването. Разглобих платките, продухах ги с прахосмукачката, сглобих го и работата стана (поне за сега държи).
Направо не е за вярване че си минал толкова леко и си оправил проблема :? Ми... ,какво да кажа за моят :shock: , как ли не го мъчих /и продължавам/ да го поправя и не ще и не ще.
Имам в къщи доста добре работещ компютър но ...двама не можем да се вредим кой по-напред?
Та имах и един от по-рано когато още нямах пуснат интернет с програма Windows 98 на който децата просто се учеха и на който му изгърмя захранването ,след което беше прибран.
Та реших скоро да го поправя (захранването) и той тръгна но при опит да го вкл. към интернета се оказа че с тази програма поради изтекъл лиценз няма да стане.
За да инсталирам от по-новите като Windows XR трябвало да деинсталирам старата и от там се започна. След деинстал. на монитора изчезна всичко и се появи съветник за инстал. на драйвер за монитор с опция за избор за автоматично инстал., което пък завърши с появата само на курсор за мишка :? "Ами сега" Какво ли не мъчих , та рестартиране (хиляди пъти) ,та в BIOSA ли не търсих , и нищо. Да си взема инсталационен диск , но като няма нищо на екрана , как да виждам какво става.
Помогнете ми ако можете!! :prayer:
Благодаря!!
Johny - майстор
Просто си направи нова, чиста инсталация, че стана много сложно и странно.
ohdan - специалист
Johny написа:
Просто си направи нова, чиста инсталация, че стана много сложно и странно.
Ами както споменах в темата , така и смятам да направя но ..затова зададох въпроса , как да стане , след като монитора е празен, какви са стъпките (как се процедира) ,и още нещо , трябва ли компютърът да е свързан с нета?
Благодаря!
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с монитора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: