преди 3- 4 години си закупих безжичен рутер на lynksys. ,В началото всичко беше наред мрежата беше изградена от модем на доставчика рутер и един стационарен компютър и два лап топа всчико работеше без проблем докато след шест месеца рутера взе да забива по един път на седмица. Реших че е от софтуера му че е остраял смених го но продължаваше да забива като след няколко години започна да забива по няколко пъти на ден. Разбора се какво ли не опитва сменях софтуер ай пи адреси канали типове кодиране и какви ли не но не се оправиха нещата, разбира се реших че рутера се е скапал вече и миналата година закупих нов TP link 300 mb. В началото всичко беше наред мрежата беше изградена от модем на доставчика blizoo рутерa TP link 300 mb един стационарен компютър и два лап топа, три смартфона и два смарт телевизора. Първите шест месеца всчико беше наред докато всчико не започна да се повтаря отново и с новия рутер първо започна да забива по един път на седмица сега вече няколко пъти на ден. Реших че е от модена на доставчика blizoo извиках ги смениха го, но същата работа. Пак какво ли не опитвах не се оправя опитах да изолирам от мрежата различните устройства дане би проблема да е в някой от тях но нищо не се промени вех от съседа неговия рутер който принципно стои на 5 метра от моя прозорец в моята къща забива в неговата не вече направо в чудо съм се видял не знам какъв може да е проблема.
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
drobsa
- специалист
52 мнения в "Проблем с безжична мрежа"
kozl
- майстор
В офиса забива само безжичната връзка към Интернет мрежата и то в присъствието на смарт у-ва. А офис мрежата си работи. Може да се ползва мрежовия принтер, но няма връзка с интернет. Обаче като свързах лаптопа с кабел към рутера и забравих за проблемите с връзката.
Пробвай да ползваш рутера като елиминираш по някое от безжичните у-ва. Може би причината за забиването да се дължи на някое от тях.
Пробвай да ползваш рутера като елиминираш по някое от безжичните у-ва. Може би причината за забиването да се дължи на някое от тях.
drobsa
- специалист
Ами няма какво да пъчи на същата честота още по малко че Аз няколко пъти сменях четотите на рутера за да проверя и този вариант. Възмжно ли е да бъде от АЙ ПИ адреса на BLIZZOO т.е понеже е динамичен а не статичен това да ошашква рутера? Вчера забелязах че когато смартфона се опита да се върже към мрежата Рутера заби. След рестарт работеше сутринта пак беше забил.
kozl
- майстор
Едва ли. Първия рутер ми беше ТП Линк и не беше от евтините. Много забиваше. След смяна на фирмуера (така се зовеше тогаз) започна да забива веднъж дваж, седмичмо. Но накрая го подарих нейде и взех Линк Сис за сумата 270 лв, тогавашна цена. И така пет, шест години безупречна работа с два компа по мрежов кабел и два лапатопа безжично, докато се сдобихме със смартфони, таблети телевизори и рутера КЛЕКНА. Почна да забива ежедневно. Е може и да се опекъл, но не от служба, а от много "яхане". И него го подарих и продължава да работи, но със скромен товар.
Сега рутера го избира синчето и пак не е от евтините, с три "израстъка" на темето. Обаче преди да се спре на него носи в къщи разни за проба. И при тестовете се оказа, че сигнала от комшиите е по-силен от излъчвания от собствения рутер.
И все си мисля, че при толкова много "смартове" и излъчвания, опечените сме ние Ората.
Сега рутера го избира синчето и пак не е от евтините, с три "израстъка" на темето. Обаче преди да се спре на него носи в къщи разни за проба. И при тестовете се оказа, че сигнала от комшиите е по-силен от излъчвания от собствения рутер.
И все си мисля, че при толкова много "смартове" и излъчвания, опечените сме ние Ората.
DundyTheCroc
- майстор
Прилича ми на проблеми със загряване. Отвори го и го почисти, ако не се оправи пробвай да му лепнеш едно малко радиаторче на чипа. Ако и това не помогне нов:)
thinkpad
- майстор
Може да имаш лош ток, нещо да прекъсва или да има пикове, поради които рутера да забива. Виж дали има закономерност в забиването. Като забива е недостъпна безжичната мрежа, жичната продължава ли да работи? Билинг системата на Близу е малко особена, между другото. Бяха с едни пин кодове, първо се раздаваше частно айпи за достъп до страницата за логин и после ти пускат нета като вкараш кода, като преди това рестартираш устройството.
drobsa
- специалист
Ами закономерност като се замисля по скоро няма не съм имал сякаш проблеми с тока но не знам може нещо да има на контакта където е включено устройството като се има в предвид че и другите са били влючени там може и това да е проблема. ще проверя веднага ще сменя мастото
Тема "Проблем с безжична мрежа" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература