Колеги, искам да пребоядисам коридора, щото за година и половина стана мазало - следи от обувки, чанти, ключове...драскотини да искате
Този път обаче си мислех да боядисам със силиконова боя като в банята, за да може изцапаното да го минавам с мокра кърпичка. Иначе на латекса много рядко успявам да махна драскотината с мокра кърпичка, и ако успея остава малко, по-светло петно /тъй като пада пласт от латекса/.
Това лято бях в един хотел във Франция, и коридора беше боядисан със страхотна боя - приличаше на блажна, тоест леко лъщеше, но вътре имаше някакви много ситни частици, стоеше страхотно. Бяха малко по-едри от пясък, приличаха на мехурчета въздух, абе много интересно...
Та въпроса ми е има ли в БГ подобна боя? Ако не, има ли нещо, което да може да се добави към боята, за да стане така леко релефна?
Хем няма да си личат толкоз драскотините и леките неравности по шпакловката 

Това лято бях в един хотел във Франция, и коридора беше боядисан със страхотна боя - приличаше на блажна, тоест леко лъщеше, но вътре имаше някакви много ситни частици, стоеше страхотно. Бяха малко по-едри от пясък, приличаха на мехурчета въздух, абе много интересно...
Та въпроса ми е има ли в БГ подобна боя? Ако не, има ли нещо, което да може да се добави към боята, за да стане така леко релефна?