Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
desss - специалист
Колеги, искам да пребоядисам коридора, щото за година и половина стана мазало - следи от обувки, чанти, ключове...драскотини да искате :roll: Този път обаче си мислех да боядисам със силиконова боя като в банята, за да може изцапаното да го минавам с мокра кърпичка. Иначе на латекса много рядко успявам да махна драскотината с мокра кърпичка, и ако успея остава малко, по-светло петно /тъй като пада пласт от латекса/.
Това лято бях в един хотел във Франция, и коридора беше боядисан със страхотна боя - приличаше на блажна, тоест леко лъщеше, но вътре имаше някакви много ситни частици, стоеше страхотно. Бяха малко по-едри от пясък, приличаха на мехурчета въздух, абе много интересно...
Та въпроса ми е има ли в БГ подобна боя? Ако не, има ли нещо, което да може да се добави към боята, за да стане така леко релефна? :? Хем няма да си личат толкоз драскотините и леките неравности по шпакловката :roll:
neillmakoli - специалист
:) мр. Диманууу да се произнесе по въпроса, тои е спец.
laki1968 - специалист
такава боя няма-това са специални мазилки които изглеждат доста ефектно ноо са скъпи и като материал и като работа :)
freshenero - специалист
Има вариант да си вземеш драскана мазилка да я разредиш сьс вода и да я нанесеш сьс валяк.Става релефно и много здраво.
mim - специалист
за коридора сме намислили евентуално догодина да слагаме тази мазилка, която е от ситни кръгли камъчета, от по 1-2мм
има такива за външно по-едри и за вътрешно по-ситни
има и няколко вариации в цвят
линк пазя някъде на офисния комп
колежка с 2 опасни ситни разбойника казва, че това я спасява от пребоядисване и измазване през месец
desss - специалист
mim,ще съм много благодарна за снимките :) за коя мазилка говориш, и ти ли за драсканата?

freshenero, с валяк дали ще стане? тая драскана мазилка доколкото видях снимки е фасадна, и се полага с едно дървено като мистрия /не знам как се казва, извинявам се за което/
humen - напреднал
Има такава боя - Mattlatex, Saidenlatex, Glanzlatex и други. Може да се използва за вътрешно приложение и външно. Едната е с повече блясък. Не е евтина, но с високо качество. Издържа на натоварване и на много цикъли на миене и триене. Лошото е, че е само в 15 л кофи, или за около 130 кв. на една ръка. Може да се оцветява в около 450 светли и пастелни цвята.
www.deutek.eu
neillmakoli - специалист
И каква е цената на 15 литровата бака?
Dimany - специалист
Мбреий ...станал сам спец :-D ...Базикам се :wink: .Скоро не сам влизал , че от как работя в 3д пространството рядко ми излизат неща за понамацване :lol: Та на вапроса ... не сам сигурен дали разбрах точно каква боя е имало на коридора във франция , но веднъж боядисвах с боя на MAXIT , с някаква дребна структура и стоеше по подобен на описаното в поста начин . В последствие установих ,че боята е създала адски здраво покритие !!! За моя град знам дистрибуторите , но за другаде не мога да кажа .Проблема които имах единствено - при големи площи боята изсъхва и получаването на снадки се вижда доста неприятно , но за нормален жилищен коридор не вярвам да се случи . Другото което ми идва на акъла за лъскава структура е мазилка = Swahili на Novacolor . Невероятно приятен и лесен за работа материал , със срахотен структурно-перлен ефект . На всичкото отгоре много добра цена и качество . Последните 20 тина обекта бяха с него , просто го препоръчвам на МАХ , особенно за коридори !!!
такаам ... много глупости изговорих пак , но дано да е имало полза :razz: ще чакам развитие по темата , успех !!!
freshenero - специалист
Като се разреди достатьчно става и сьс валяк,казвам го от собствен опит.Но това е при положение че не ти се влагат много средства,а иначе има варианти от тук до....Успех

Тема "Има ли такава боя?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: