Здравейте на всички,много добър и полезен форум .Аз като нов стартирам направо с въпросите.Решихме с комшията да боядисаме тея дни нашите два етажа от входа(уви,не се разбрахме да стане целия,ама нейсе..),всеки от нас си е боядисвал у тях си и латекс и блажно,кърпил съм си в нас олющена и напукана шпаклова,та имаме някаква обща представа и ще се оправим криво ляво.Въпроса ми по-скоро е в каква последователност трябва да се направи всичко за да е най-лесно и да си спестим някой главоболия.Мислим го първо да изроним където е подпухнала мазилката,ще позакърпим с готова шпакловка,после смятам да боядисаме тавана и стените с латекс(ще ги измием първо естествено с някаква четка и препарат),стените всъщност ще боядисаме така че малко да покрият блажното,което е на около 1,20 м. от цокъла,после със широко тиксо ще ударим една черта и боядисваме блажното(няма проблем блажно върху латекс,нали? ) и накрая цокъла,който е черен.В нас съм боядисвал с латекс декоратор цветно и останах доволен,та най-вероятно пак такъв ще вземем,за блажната боя още не сме решили,та приемаме акъли всякакви,включително и за латекса.Другия проблем за който се сещам е асансъорните врати,няма да е гот да ги отворим и подпрем с нещо докато изсъхне боята..
Та..това е.
Поздрави
.
бате Ванко
Та..това е.
Поздрави

бате Ванко