Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Здравейте на всички,много добър и полезен форум .Аз като нов стартирам направо с въпросите.Решихме с комшията да боядисаме тея дни нашите два етажа от входа(уви,не се разбрахме да стане целия,ама нейсе..),всеки от нас си е боядисвал у тях си и латекс и блажно,кърпил съм си в нас олющена и напукана шпаклова,та имаме някаква обща представа и ще се оправим криво ляво.Въпроса ми по-скоро е в каква последователност трябва да се направи всичко за да е най-лесно и да си спестим някой главоболия.Мислим го първо да изроним където е подпухнала мазилката,ще позакърпим с готова шпакловка,после смятам да боядисаме тавана и стените с латекс(ще ги измием първо естествено с някаква четка и препарат),стените всъщност ще боядисаме така че малко да покрият блажното,което е на около 1,20 м. от цокъла,после със широко тиксо ще ударим една черта и боядисваме блажното(няма проблем блажно върху латекс,нали? ) и накрая цокъла,който е черен.В нас съм боядисвал с латекс декоратор цветно и останах доволен,та най-вероятно пак такъв ще вземем,за блажната боя още не сме решили,та приемаме акъли всякакви,включително и за латекса.Другия проблем за който се сещам е асансъорните врати,няма да е гот да ги отворим и подпрем с нещо докато изсъхне боята..
Та..това е.
Поздрави :).

бате Ванко
VLADO66 - майстор
Бате,виж колко са ти дълбоки кърпежите.Ако са по-малки можеш да минеш и с Колоркит.След шпакловката е хубаво кърпежа да се прешлайфа с 120-180 шкурка за да не личи кърпежа декоратора цветния не е лош,вземете някакъв светъл пастелен тон и другото както си го написал.
mitko414 - специалист
Миналото лято го правих това.
Мислили ли сте за без цокъл, аз така направих и няма проблеми. Направо латекс върху блажната, ама първо една ръка бял латекс върху цокъла и после цветния. Първо става по-лесно, не си играеш с отсичания, а и за мен е по-красиво.
VLADO66 - майстор
mitko414 написа:
Миналото лято го правих това.
Мислили ли сте за без цокъл, аз така направих и няма проблеми. Направо латекс върху блажната, ама първо една ръка бял латекс върху цокъла и после цветния. Първо става по-лесно, не си играеш с отсичания, а и за мен е по-красиво.
Зависи какви маймуни живеят във входа :)
mitko414 - специалист
За маймуните е вярно, но предположих, че боядисваните етажи не са първи и втори и следователно оттам ще минават само "свои" хора.
Първо,благодаря за мненията.Кърпежите са си дълбочки на някой места,та мисля със шпакловка да е,за маймуните..има такива и сред "своите" хора,а и визуално по ми харесва със цокъл,за прешлайването ясно,в нас така съм го правил,шпакловката не ми е силна страна :).Само със асансъорните врати идея нямам как да стане,за другото явно сме на прав път(теоретично де :) ).

Тема "Боядисване вход" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: