Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
maestro.m - специалист
Dimany,аз съм сигурен че , ако направиш 2-3 обекта с ФРАКТАЛИС после няма да искаш да чуеш за други марки.Мармото се пука ако го търкаш прекалено много ,а не е нужно.Само леко се приглажда с маламашката и се получава невероятен матово-лъскав ефект без да си чупиш ръцете от лъскане.А като се сложи мармо за 1ва ръка под стукото му дава много голяма здравина и при полирането изключително рядко се пука за разлика от рафаело примерно, а грунд можеш да слагаш какъвто си пожелаеш ,и най-обикновенния върши работа и се слага само когато е нова шпакловка.Ако е боядисвано преди това не се грундира
W123 - специалист
Маестро,какви са ти отзивите за Сан Марко и по-точно кое ползваш акрила или варовата.За стукото говорим нали не за мармо.
Питам те понеже гледам разликата между двете е 300% което си е бая цифра.
Dimany написа:
...Но пробвай SPATULA STUHHI ,адски приятен за работа материал . ...
За SS гласувам с трите ръце :-D
Но само за експеримент пуснах на половин лист картон с грунд за латекс и ми се нацепи още на първата ръка.ПОдобен беше ефекта и с грунд-латекс.С Primus Naturale нямаше никакъв проблем.
maestro.m - специалист
Акрилната става и за екстериор ,но и двете не ме впечатлиха.Варовата стои като пласмаса а акрилната се работи много трудно и стои мазно а не лъскаво с огледален ефект както трябва .За ТИТАН скоро чух и дори не знам къде се продава ,но за стуко което се излъсква с вакса не искам да чувам - това не е стуко а некъв боклук .
Последна промяна от maestro.m на нед мар 23, 2008 12:32 am, променено общо 1 път.
W123 - специалист
Ами за едно и също количество акрил и варово стуко-25кг., Сан Марко дават цена 100 и нещо срещу около 300 лева.
Dimany - специалист
Маестро ... правил съм не 2,3 обекта с мармо, а повече от десетина ,както и с повечето продукти на Fractalis :) Това за грунда ,че може с грунд за латекс или само с латекс - къв е смисъла от скъп дишащ материал, след като под него изпраскаме един долнопробен оргахим и запечатаме стената. На всичкото отгоре латекса е пове4е прахоляци и тебешири от колкото акрилни смоли , като го пипнеш =цапа , и не може така да задържи тежка мазилка :? Грунда за венецианска мазилка трябва идеално да обезпраши и проникне в повърхността ,и едновременно с това да е с лек абразив които да задържи и да направи здрава връзката на мазилката и стената (със Сан Марко не съм работил , няма дистрибутори в града все още)
За стукото дето се лъска с вакса съм напълно съгласен ,4е не е никкво стуко :razz:
maestro.m - специалист
Никой не ти казва ,че трябва да слагаш грунд който запечатва стената , освен ако не е баня или басейн.ФРАКТАЛИС си имат хубав грунд но той не е специално за мармо и стуко .Мармото на 1ва ръка компенсира Праймъра на ОЙКОС и става неколкократно по-здраво,а заедно с това запълва леки кривини по стената .Ако някой тъпак преди теб не е направил картона както трябва цялата фуга излиза като шарка и това се вижда чак на края когато стената е готова това е другия недостатък на РАФАЕЛО също така лъскавината и огледалния ефект който се постига със стукото на ФРАКТАЛИС не съм го постигал с друг материал
Dimany - специалист
Не, в никакъв случай не искам да обиждам някоя от марките ,все пак клиента избира какво може да си позволи и какво качество иска ,или просто иска да му е уютно и да се радва на дома си , а не да се хвали "виж колко скъпа мазилка имам в хола :lol: ". И затова гледам крайните резултати винаги ,визуално да са почти едни и същи за всяка една марка мазилки :)
Fraktalis -opus marmo
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Image Hosting by PicTiger
Spatula Stuhhi
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Picture Gallery with PicTiger
"акрилно "Stucco - даже не разбрах ква марка е
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Picture Gallery with PicTiger
Titan -Tintoretto
Изображение Изображение Изображение Изображение Image Hosting by PicTiger
maestro.m - специалист
съвети приемаш ли?
W123 - специалист
Добре бе мамка му...Наречете ме пристрастен ама Spatula-та си е класика и красотата й си личи винаги.Ето дори на тези снимки на фона на всичките останали си има онзи специфичен почерк.
Това черното дето
"акрилно "Stucco - даже не разбрах ква марка е
си изглежда като чиста пластмаса а за Титан-а не искам да коментирам.Голям праз че са лъскави и двете.Само това им е.
SS си има блясъка и това което е красотата й - дълбочината.На една мадама която не жалеше парички й правих спалнята в бледа охра на малки диагонални текстури.Това беше изпълнението което никога няма да забравя.Главно заради отношението й към мен като човек толкова се старах че буквално се пребирах като парцал.Предпочете да сложим ваксата за да може да се почистват стените.Женска му работа...
Когато дойде след два дена и видя за какво става дума реши да я пипне направи грешката да тръгне с маникюра напред.Не прецени "дълбочината" и прозрачността на мазилката и чукна малко нокътчето.Това беше достатъчно да получа "душевен оргазъм".Но това съм го постигал само със SS.Работя и с Брилукс Креатив Алгантико някой като няма парички да си вземе SS,но колкото и да се мъча немога да постигна този ефект.Не стои толкова стъклена.
Значи Маестро казваш нещо варовата на Сан Марко не я бива толкова?!

Тема "Айде ...пак венецианска :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: