Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Тани - модератор
Адаш , нямах предвид тебе , а конкретно сравнението с пистолет за боядисване и компресор с airless . Тези на Вагнер от втория линк изглеждат свестни , но може ли да се довериш на реклами :?
stiv1961 - майстор
И аз съм чувал добри отзиви за Bosch- серията пистолети, нооо..... само съм чувал :) А пейнта го държах в ръцете си и даже се..... олях с боята :-D
4epHokocka - помощник
Трябва да призная, че съм по объркана отпреди да пусна темата. :mrgreen: Само господин crez даде своя вот за това чудо на чудесата. Май наистина ще почерпя някой автобояджия да ми пръсне столовете.
Никой не може да ме убеди, че колкото и качествени да са разни валяци и четки, боядисвенето е по-добро от пистолет. Все пак не става въпрос за стени и латекс.
Тани - модератор
Мога да се хвана на бас , че ако боядисваш за първи път с "блажна" боя , ще се справиш на гладка повърхност по-добре с валяка , отколкото с пистолет :wink: Вероятността да ти се стече боята с пистолета е много по-голяма. А хубавата боя си разлива много добре с подходящ валяк :
mcm написа:
Има едни валячета за лаково боядисване, дунапрен нещо като плюш, незнам точно как им викат, нека запознатите кажат как. С малко повече старание боята се нанася много добре и равномерно. Недостъпните ъгли се минават с тънка четка и веднага след това с валячето, докъдето стигне разбира се. С такъв валяк си боядисах вратите и прозорците, няма дири от четки и др. недостатъци. И най важното, боята да е качествена, а не някоя на промоция от 3-4 лв !!!
ПП

Да не те подведа обаче! Не опитвай да боядисваш столовете с валяка! Няма да стане , освен ако не са много гладки. С четка ще успееш да ги боядисаш, но няма да ти хареса резултата. Най-добре ще е да се пръснат с пистолет от човек с опит. Преди това задължително ще трябва да се минат със ситна водна шкурка!
4epHokocka - помощник
Спирам се на последното " П.П."
Стеловете са дървени и вече със свален гланц от лака с финна шкурка. Наистина има места където теоретично валяк не може да действа. Само четка, но на линии. Работила съм доста с блажна боя, но само с четки и валяци за голяма повърност. Като врата например. Пък и аз ползвам боя с малко разредител, а не разредител с малко боя, за да ми се стече.
Таях надежда, че с едно подобно устройство до 100 лв цена ще боядисам качествено столовете и за в бъдеще ще решавам подобни въпроси. Същевременно много държа на отличния краен резултат. Все пак това са столове не за селска кухня, а за трапезария в столицата и не искам гостите ми да познаят, че не са фабрично боядисани, а " Направи сам" :-D
Тани - модератор
Боядисването с пистолет е много бързо и лесно , НО .... след като си се научил :wink: Трябва да се заучи едно движение - натискаш спусъка - пръскаш докрая спираш, почваш внимателно от другия край! Внимаваш да не пръскаш на едно место много пъти. При столовете има много детайли и ти трябва опит , кога да спреш , иначе ще олееш със сигурност местата , където се събират много детайли , всеки с по няколко равнини за пръскане! А иначе , колкото по- гъста е боята , толкова е по-коварна за оливане - тръгва минути след като си я напръскал , докато по-рядката я усещаш кога ще тръгне , защото става почти веднага :wink: С две думи, дори да си купиш пистолет, не започвай да се учиш на столовете. То ще е като да не можеш да плуваш и за да е научиш, да скочиш от най-високия трамплин в дълбокото :wink:
4epHokocka - помощник
Май изобщо нама да се науча. Ако не рискувам да си купя един такъв " пейнт" и да тренирам на дървената ограда на вилата на свекърва ми. :?
Тани - модератор
Виж за това със сигурност ще свърши работа :-D
stiv1961 - майстор
4epHokocka написа:
Май изобщо нама да се науча. Ако не рискувам да си купя един такъв " пейнт" и да тренирам на дървената ограда на вилата на свекърва ми. :?
На оградата на свекървата може :-D
8180 - майстор
Изтървах хода на темата, но да спомена - с машинка тип Пейнтзум (моята е някакъв Бош) действително могат да се постигнат над любителски резултати.
Ако пък се прави за собствено удоволствие, гордост и т.н. усещания, а НЕ за гостите, удовлетворението е гарантирано! Тук повечето сме такива.
С оградата на свекървата може резултатът да е обратен - "таа" не заслужаваше такова бижу. :)
Струва си да се опита, според мен, поне от долната страна на столовете, а машинката все някъде ще влезе в работа.
Ако се търси гланц като автомобил - по-скоро не. Там си е майсторлък, др. машини, изпичане, шкурене и пр.
Може и доста фино да се нанася, ако се спазят инструкциите за разреждане.
По-добре да се предвидят две "тънки" ръце, въпреки рекламите.
Успех!

Тема "Моля дайте съвет за една машинка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: