Адаш , нямах предвид тебе , а конкретно сравнението с пистолет за боядисване и компресор с airless . Тези на Вагнер от втория линк изглеждат свестни , но може ли да се довериш на реклами 
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Тани
- модератор
39 мнения в "Моля дайте съвет за една машинка"
4epHokocka
- помощник
Трябва да призная, че съм по объркана отпреди да пусна темата.
Само господин crez даде своя вот за това чудо на чудесата. Май наистина ще почерпя някой автобояджия да ми пръсне столовете.
Никой не може да ме убеди, че колкото и качествени да са разни валяци и четки, боядисвенето е по-добро от пистолет. Все пак не става въпрос за стени и латекс.
Никой не може да ме убеди, че колкото и качествени да са разни валяци и четки, боядисвенето е по-добро от пистолет. Все пак не става въпрос за стени и латекс.
Тани
- модератор
Мога да се хвана на бас , че ако боядисваш за първи път с "блажна" боя , ще се справиш на гладка повърхност по-добре с валяка , отколкото с пистолет
Вероятността да ти се стече боята с пистолета е много по-голяма. А хубавата боя си разлива много добре с подходящ валяк :
Да не те подведа обаче! Не опитвай да боядисваш столовете с валяка! Няма да стане , освен ако не са много гладки. С четка ще успееш да ги боядисаш, но няма да ти хареса резултата. Най-добре ще е да се пръснат с пистолет от човек с опит. Преди това задължително ще трябва да се минат със ситна водна шкурка!
mcm написа:Има едни валячета за лаково боядисване, дунапрен нещо като плюш, незнам точно как им викат, нека запознатите кажат как. С малко повече старание боята се нанася много добре и равномерно. Недостъпните ъгли се минават с тънка четка и веднага след това с валячето, докъдето стигне разбира се. С такъв валяк си боядисах вратите и прозорците, няма дири от четки и др. недостатъци. И най важното, боята да е качествена, а не някоя на промоция от 3-4 лв !!!ПП
Да не те подведа обаче! Не опитвай да боядисваш столовете с валяка! Няма да стане , освен ако не са много гладки. С четка ще успееш да ги боядисаш, но няма да ти хареса резултата. Най-добре ще е да се пръснат с пистолет от човек с опит. Преди това задължително ще трябва да се минат със ситна водна шкурка!
4epHokocka
- помощник
Спирам се на последното " П.П."
Стеловете са дървени и вече със свален гланц от лака с финна шкурка. Наистина има места където теоретично валяк не може да действа. Само четка, но на линии. Работила съм доста с блажна боя, но само с четки и валяци за голяма повърност. Като врата например. Пък и аз ползвам боя с малко разредител, а не разредител с малко боя, за да ми се стече.
Таях надежда, че с едно подобно устройство до 100 лв цена ще боядисам качествено столовете и за в бъдеще ще решавам подобни въпроси. Същевременно много държа на отличния краен резултат. Все пак това са столове не за селска кухня, а за трапезария в столицата и не искам гостите ми да познаят, че не са фабрично боядисани, а " Направи сам"
Стеловете са дървени и вече със свален гланц от лака с финна шкурка. Наистина има места където теоретично валяк не може да действа. Само четка, но на линии. Работила съм доста с блажна боя, но само с четки и валяци за голяма повърност. Като врата например. Пък и аз ползвам боя с малко разредител, а не разредител с малко боя, за да ми се стече.
Таях надежда, че с едно подобно устройство до 100 лв цена ще боядисам качествено столовете и за в бъдеще ще решавам подобни въпроси. Същевременно много държа на отличния краен резултат. Все пак това са столове не за селска кухня, а за трапезария в столицата и не искам гостите ми да познаят, че не са фабрично боядисани, а " Направи сам"
Тани
- модератор
Боядисването с пистолет е много бързо и лесно , НО .... след като си се научил
Трябва да се заучи едно движение - натискаш спусъка - пръскаш докрая спираш, почваш внимателно от другия край! Внимаваш да не пръскаш на едно место много пъти. При столовете има много детайли и ти трябва опит , кога да спреш , иначе ще олееш със сигурност местата , където се събират много детайли , всеки с по няколко равнини за пръскане! А иначе , колкото по- гъста е боята , толкова е по-коварна за оливане - тръгва минути след като си я напръскал , докато по-рядката я усещаш кога ще тръгне , защото става почти веднага
С две думи, дори да си купиш пистолет, не започвай да се учиш на столовете. То ще е като да не можеш да плуваш и за да е научиш, да скочиш от най-високия трамплин в дълбокото 
4epHokocka
- помощник
Май изобщо нама да се науча. Ако не рискувам да си купя един такъв " пейнт" и да тренирам на дървената ограда на вилата на свекърва ми. 
8180
- майстор
Изтървах хода на темата, но да спомена - с машинка тип Пейнтзум (моята е някакъв Бош) действително могат да се постигнат над любителски резултати.
Ако пък се прави за собствено удоволствие, гордост и т.н. усещания, а НЕ за гостите, удовлетворението е гарантирано! Тук повечето сме такива.
С оградата на свекървата може резултатът да е обратен - "таа" не заслужаваше такова бижу.
Струва си да се опита, според мен, поне от долната страна на столовете, а машинката все някъде ще влезе в работа.
Ако се търси гланц като автомобил - по-скоро не. Там си е майсторлък, др. машини, изпичане, шкурене и пр.
Може и доста фино да се нанася, ако се спазят инструкциите за разреждане.
По-добре да се предвидят две "тънки" ръце, въпреки рекламите.
Успех!
Ако пък се прави за собствено удоволствие, гордост и т.н. усещания, а НЕ за гостите, удовлетворението е гарантирано! Тук повечето сме такива.
С оградата на свекървата може резултатът да е обратен - "таа" не заслужаваше такова бижу.
Струва си да се опита, според мен, поне от долната страна на столовете, а машинката все някъде ще влезе в работа.
Ако се търси гланц като автомобил - по-скоро не. Там си е майсторлък, др. машини, изпичане, шкурене и пр.
Може и доста фино да се нанася, ако се спазят инструкциите за разреждане.
По-добре да се предвидят две "тънки" ръце, въпреки рекламите.
Успех!
Тема "Моля дайте съвет за една машинка" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература