Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
DundyTheCroc - майстор
Говоря за равно, на баир кой колкото може. Под 2 цола слик какво имаш предвид, баш слик или просто гума за асфалт с канали за отводняване?
И да уточня, говорим за 4 километра, споменати в предишното мнение, а не за преход от 50-100.
radius - майстор
Примерно любимите ми гуми, които ме оставят вече (тя едната се и скъса), но са спрени от производство.
Nokian All Weather Slick

Прикачен файл:
aws.jpg
aws.jpg (6.44 KиБ) Видяна 2947 пъти
Искам да те видя как влизаш в офиса, след като си направил средна 30 с байка до него па макар и за 4км :lol:
storming - специалист
Здравейте,

Ако може да попитам тук, за да не отварям нова тема.
Става въпрос за батерия на електрическа тротинетка.
Може ли да се каже, на база долната снимка, че клетка 5 е дефектирала?
Моля ако някой има познания за мнение.

Благодаря.
Прикачен файл:
Screenshot_2023-09-08-18-22-11-118_app.peretti.m365tools.jpg
ESPACE - майстор
Най малкото е изтощена, а защо се е разбалансирала, божа работа. Проблем с BMS или саморазряд не се знае. Трябва да се зареди индивидуално до нивото на другите клетки и да се остави в покой 24 часа и да се види дали се саморазрежда
storming - специалист
Вчера я оставих да се зарежда цяла вечер. На сутринта приложението показваше 92%, а клетките изглеждаха що годе балансирани.
Покарах малко и батерията приключи осезаемо, доста по-бързо. На финала като я закачих клетка 5 беше пак с нисък заряд.
Когато изключа тротинетката за 2 мин и я пусна пак, и индикацията и приложението показват по-висок заряд, от колкото е бил преди изключване, но пък доста бързо пада след това.
Има ли как/какво да опитам да направя или просто си е отишла?
ESPACE - майстор
Прочети пак какво съм ти написал.
evparts.alle - специалист
Ако няма хлабава връзка на клетката, побъркан БМС или друга аномалия, клетката е за смяна.
Не вярвай на данни(ако гледаш през приложение)- мери с мултимера. Тествай също под товар. По време на зареждане ако се "изхвърля" първа нагоре - ясна работата. Докато караш ако регенерира колеФото(просто може да имаш опцията, повечето няма регенерация - не съм чел назад) и пак "скача" първо тя - ясна работата. Това може да се симулира и докато е на заряд, но губи време и става бавно.

Поради тези регенерации много батерии заминаха.. За това и не слагам. (просто споделям размисли, може да не се отнасят по темата, но да кажа.. ).
Та поради кофти опита реших да споделя и смятам, че е важно тази странична информация да се знае. Тези "благини" трябва да се внимава ако се ползват..
Lisko - майстор
пет юли 05, 2024 8:38 amevparts.alle написа:
Ако няма хлабава връзка на клетката, побъркан БМС или друга аномалия, клетката е за смяна.
Не вярвай на данни(ако гледаш през приложение)- мери с мултимера. Тествай също под товар. По време на зареждане ако се "изхвърля" първа нагоре - ясна работата. Докато караш ако регенерира колеФото(просто може да имаш опцията, повечето няма регенерация - не съм чел назад) и пак "скача" първо тя - ясна работата.
Колега, защо не си чел назад?
Каква ще е тая модерна тротинетка дето регенерира?!
При мен когато се скапа една клетка при някъде 47 волта, бам всичко угасва. После зареждам - отначало всичко изглежда нормално, до следващия 'бам'.

А тука сме на почти 300 зареждания. Тази батерия се е изплатила отдавна.
evparts.alle - специалист
пет юли 05, 2024 11:20 amLisko написа:
пет юли 05, 2024 8:38 amevparts.alle написа:
Не вярвай на данни(ако гледаш през приложение)- мери с мултимера. Тествай също под товар. По време на зареждане ако се "изхвърля" първа нагоре - ясна работата. Докато караш ако регенерира колеФото(просто може да имаш опцията, повечето няма регенерация - не съм чел назад) и пак "скача" първо тя - ясна работата.
Колега, защо не си чел назад?
Каква ще е тая модерна тротинетка дето регенерира?!
При мен когато се скапа една клетка при някъде 47 волта, бам всичко угасва. После зареждам - отначало всичко изглежда нормално, до следващия 'бам'.

А тука сме на почти 300 зареждания. Тази батерия се е изплатила отдавна.
Не съм чел назад понеже нямам време да влизам във форума, но понеже нещата са принципни са и съотносими. Просто споделих. Има всякакви тротинетки(доста е обширно понятието - ремонтирал съм всякакви).
Интерсно е в София, че има хора живеещи горе на големя наклон. Та там се съсипаха няколко ел. коли, велосипеди и тротинетки всичките тръгват при напълно заредена батерия и до долу до равното на бул.България примерно вече имаме "мяу" батерия..
Всеки изводите може да си ги направи сам.. Ако е нужно ще поясня защо така се случва при определени типове БМС.
vlax - майстор
нед юли 07, 2024 7:38 pmevparts.alle написа:
Ако е нужно ще поясня защо така се случва при определени типове БМС.

Я поясни,мисля ще е полезно.
:partyman:

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: