• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
pif4o - специалист
В краина сметка колеги днес взех една Видима с един смешен висок чучур :) ама пък си ме кефи, набарах и малко отстъпка и цената що годе се върза :) Ако трябваше да взема китаика сигурно щеше да е на Синхро че де викате форма вита не стига че китаици ами и на цена на видима почти. Пък и с видимата да стимулирам малко закъсалата Бг икономика :wink:
alsted - майстор
Според мен - добре си направил. Аз патих с една евтина с неизвестен произход :x Естествено търговеца не е имал проблеми с мен, щото още като я купувах и го попитах за гаранция, човека ми каза: "до първата плочка на тротоара пред магазина" :/ Не знам от каква сплав са, но са изключително тънки и се пукат :!: Няколко пъти я закрепях с калай, но тя се пукаше наново. Накрая я занесох на хладилан техник да я запоявал със сребро /струвами се/. Обади ми се, че при първото съприкосновение с апарата изгоряла...
silllveto - Майсторица
Още един глас за Видима. Работеха с Идеал Стандарт.
Имам и Фаянс, в същия ценови клас. Те работят с Рока, но не съм много доволна.
За Форма Вита знам, че е името на българската фирма, внасяща китайска продукция. В сайта им това не го пише обаче. Не можеш да сравняваш Тека с продуктите на китайската икономика :lol: Щото и китайска батерия имам, та знам през колко време се разваля :razz:
kotyo - специалист
Тека засега не ми се е налагало да отварям, въпреки че не съм особено ентусиазиран от мустаците, които открих монтирайки една доста скъпичка тяхна батерия. За сметка на това най-широко разпространената кухненска батерия на Бланко, тази дето я пробутват по повечето мебелни магазини, е здрав китаец и то с 35мм глава, косата ти побелява докато намериш резервна, особено за реалната и цена от 3-4лв. Дават и много тъп теч поради липса на галванично покритие на решаващо място. Та много трябва да се внимава при покупката, тъй като много известни марки вече не са нищо повече от лого, напечатано върху изделието.

П.П. Ако налягането при вас е високо(над 8 бара) не си купувайте китайки, главите им не са разчетени за такива условия. Вземете си видима те държат до 11-12 бара(гарантирани 9). :)
  • 1
  • 2

Тема "Хаиде сега за Forma vita-Инструменти за вода." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: