Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
geizer - напреднал
Охххххх, ами аз не искам толкова акъл , а по-скоро координатите на добър майстор. Някой може ли да ми препоръча такъв :?:
radius - майстор
Да пробвам по друг начин да обясня, какво казва колегата.
Имаш ширм, който изкарва примерно 150 куб. м /час. За да изкара през отдушника тези кубици, те трябва отнякъде да се появят в стаята. Ако си отворила прозорец, влизат оттам. Ако не си, влизат откъдето им дойде - комин, канал, врати, фуги, контакти ...
Затова при работещ ширм и затворени прозорци, най лесно на въздуха е ( а глупав въздух няма), да влезе през комина в стаята и да ти опуши всичко.
geizer - напреднал
ААААА, сега вече загрях. :-D . И все пак по-голямото ми опасение е данеби комина да е некадърно направен. Има ли начин да се разбере. Или да си запаля печката утре сутрин и да чакам да видя дали комшиите ще ме подлудят :? . На тези на горния етаж казаха че не им пуши, ама по-нагоре. Такива работи съм чувала за новото строителство, че съм в голяма паника :shock: .
geizer - напреднал
:sad: Няма да стане с отваряне на вратите. Като си включа ширма започва да духа през дупката на комина :sad: .Някой сеща ли се кво може да се направи , аз си мислех в краен случай да прекарам през комина някаква тръба или бурии, които да свържа с моите за печката. Никой ли не знае телефоните на някой майстор :?:
tarlyo - специалист
geizer написа:
аз си мислех в краен случай да прекарам през комина някаква тръба или бурии, които да свържа с моите за печката.:
Това, ако го направиш, значи да свиеш коминното тяло за всички съседи на този комин. По скоро мести печката в друга стая .
geizer - напреднал
В другата стая нямам комин. Освен това съседите днеска ми звъняха че им пуши от шкафовете и контактите , което значи че комина не е измазан и изобщо майсторите са си оставили ръцете :sad: . Дали няма някаква система с филтри за пушек така че да не е нужно да ползвам комин. Чух че имало нещо такова в Гърция за горене на нафта обаче. Някой чувал ли е за такова нещо и дали става за печка на дърва. :?
geizer - напреднал
Май ще може да се пусне тръба в комина и да се върже с моите бурии. Някой може ли да ми даде тел. на човек, който се занимава с това
Стефко - специалист
Ако пуснеш тръба в комина само до твоята печка, ще затапиш съседите си. И ще имаш проблеми с тях. Още повече, че проблема ти няма да се реши, и пак ще ти пуши в стаята когато пуснеш аспиратора. Тягата на комина е малка, и строителството е некачествено. И както виждам, и неправилно проектирано.

Затова подай жалба до съда против строителя, архитекта на проекта, конструктора, одобрилите проекта в частта му отопление и вентилация, строителния надзор, и против всеки, за който имаш информация, че се е занимавал със стротелството на сградата. Но това е ходене по мъките, и не очаквам особен резултат. Но никой не знае какво ще стане.

Решението. Купувай климатик докато времето е още топло.
firediesel - специалист
Търси строителя. Сградата би трябвало да е още гаранционна.
rockwall - майстор
Изображение

лоша работа - дано някой форум ти помогне
Последна промяна от rockwall на ср окт 19, 2011 3:38 pm, променено общо 1 път.

Тема "Проблем с комина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: