• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
nikolov333 - майстор
Има и по прости начини.. С отвес и 2.50 алуминиев мастар, но със сигурност ще се уплашиш, като видиш, колко са криви :-D По-добре само с отвеса, понеже мастара като го сложиш на кръст и на Х показва страшни кривини. Това за да се изправи е голям панаир. Аз у нас съм го правил сам, понеже всички майстори, които идваха ми обясняваха, че не може да стане с шпакловане.. :axe: Иначе, ако искаш стаята да е с прави ъгли, само с лазерен нивелир или с правоъгълен триъгълник..добре е да го направиш максимално голям, примерно от UD профили за гипскартон, като спазиш съотношение на страните му от 3 към 4 към 5 части.. диагоналите не винаги за показател за прави ъгли и е трудно дя се премерят точно в ъглите.. :rock:
iliev84_ - помощник
nikolov333 написа:
Има и по прости начини.. С отвес и 2.50 алуминиев мастар, но със сигурност ще се уплашиш, като видиш, колко са криви :-D По-добре само с отвеса, понеже мастара като го сложиш на кръст и на Х показва страшни кривини. Това за да се изправи е голям панаир. Аз у нас съм го правил сам, понеже всички майстори, които идваха ми обясняваха, че не може да стане с шпакловане.. :axe: Иначе, ако искаш стаята да е с прави ъгли, само с лазерен нивелир или с правоъгълен триъгълник..добре е да го направиш максимално голям, примерно от UD профили за гипскартон, като спазиш съотношение на страните му от 3 към 4 към 5 части.. диагоналите не винаги за показател за прави ъгли и е трудно дя се премерят точно в ъглите.. :rock:
Ясно. Благодарско! :)
lyubohar - майстор
Прави ъгли м/у стените е кауза пердута.
Уж прави като се гледат на око,но може да се окаже,че трябва да се компенсират
доста сантиметри в другия ъгъл
Това точно не мисля,че е нужно.
По вертикала и хоризонтала,ако се оправят ще е голямо постижение.
Аз правих ремонт на една гарсониера от 38 квадрата.Майстори на моя шурей шурея му. :lol:
Вечер след майсторите с голям мастар и прецизен нивелир си разграфих всички хоризонтали и вертикали.
Отбелязах на много места със забити гвоздеи и боядисани глави с червена боя да им боде очите.
Сещате се какъв беше резултата.
Трагедия.Целия ремонт беше трягедия.
Щастливи са тези,които не разбират и са слепи.
nikolov333 - майстор
Малко снимки от това, което съм правил у нас сам с отвес и мастари. Снимките са с един лазер, който донесоха бояджиите за да проверим направеното. Само едната от вертикалните лайсни на колоната е преправяна няколко пъти, но който е правил трегер с колона под отвес и на прав ъгъл към стаята без лазерен нивелир, може да прецени.. :drinkers:
П.П.Наложи се да се уча в движение, поради липса на майстори и като кажат, че нещо не можело, винаги го проверявам лично.. :partyman:

Прикачен файл

IMG_20141127_140849.jpg

Прикачен файл

IMG_20141127_140857.jpg

Прикачен файл

IMG_20141127_140725.jpg

Прикачен файл

IMG_20141127_140656.jpg
Hoвoceлckи - майстор
Аз не можах да разбера какво точно искаш да измериш на стените - отклонение от единна повърхност (вдлъбнатини, изпъкналости), отвестност или прави ъгли със съседна стена (или под). За последното се ползва Питагоровата теорема в частност 3/4/5. Т.е. измерваш на едната стена да речем 1,5 метра и бележиш. На другата - 2 метра и бележиш. Измереното разстояние между двете бележки трябва да е 2,5 метра. Ако трябва ще дообяснявам :)
  • 1
  • 2

Тема "Как да измеря доколко са криви стените?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: