Послушай, колегите. Аз сега се позаледах и видях, че отгоре ще слагаш изолация, иначе още вчера щях да реагирам... Дай поне едно смислено обяснение за тази мазилка. Аз не намирам. Но всъщност, парите са си твои, ако ги имаш в повече, за някои съмнителни "екстри", давай ги - ти решаваш.Taкaaа, нещо долавям че ме имате за неориентиран паралия дето не знае какво върши и имал бол пари....дал.
Ама явно дойде време да сложим картите на масата

Защо правя мазилка ?
1. Не искам да съм без гащи както вече споменах
2. И по добре е със отколкото без, ще имам още една защита за тухлите. Която ще е единствена до около другата есен когато планирам да се слага ТИ.
3. Най-важно - има вариант сам да си слагам топлоизолацията, а ще ми е много по-лесно ако имам предварително нивелирана мазилка отколкото да се мъча с кюфтета
По точка 3 - чувам вече искат 25-30 лв/м2 само труд за ТИ. Видрата е прав - като ме знаят че съм в чужбина на мене най-малко 30 ще ми искат (сега), а след година като и дойде реда на ТИ може да е станало вече и 40лв/м2 труда.

За цоклите естествено майстор няма да допусна да припари. Аз съм си там.
Ама ме чакат и около 200м2 друга ТИ, та те ще ми струват поне 6-7000 лв САМО труд.

Вземам за 1500 лв едно хубаво немско скеле, вземам брат си и кръстника и сам сигурен че за 10 дена макс. ще се справим и то по-добре от майстори на които трябва да им вися на главата за качествен контрол.
Даже ще им дам по 1000лв (100лв надник/ден), те доволни , аз доволен и пак ще съм на кяр дори да добавя и стойността на мазилката.
А скелето си го скатавам на тавана.

Доволни ли сте сега от това обяснение ?