Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
pipbel - майстор
Послушай, колегите. Аз сега се позаледах и видях, че отгоре ще слагаш изолация, иначе още вчера щях да реагирам... Дай поне едно смислено обяснение за тази мазилка. Аз не намирам. Но всъщност, парите са си твои, ако ги имаш в повече, за някои съмнителни "екстри", давай ги - ти решаваш.
Taкaaа, нещо долавям че ме имате за неориентиран паралия дето не знае какво върши и имал бол пари....дал.

Ама явно дойде време да сложим картите на масата :-D

Защо правя мазилка ?

1. Не искам да съм без гащи както вече споменах
2. И по добре е със отколкото без, ще имам още една защита за тухлите. Която ще е единствена до около другата есен когато планирам да се слага ТИ.
3. Най-важно - има вариант сам да си слагам топлоизолацията, а ще ми е много по-лесно ако имам предварително нивелирана мазилка отколкото да се мъча с кюфтета

По точка 3 - чувам вече искат 25-30 лв/м2 само труд за ТИ. Видрата е прав - като ме знаят че съм в чужбина на мене най-малко 30 ще ми искат (сега), а след година като и дойде реда на ТИ може да е станало вече и 40лв/м2 труда. :sad:

За цоклите естествено майстор няма да допусна да припари. Аз съм си там.
Ама ме чакат и около 200м2 друга ТИ, та те ще ми струват поне 6-7000 лв САМО труд. :!:
Вземам за 1500 лв едно хубаво немско скеле, вземам брат си и кръстника и сам сигурен че за 10 дена макс. ще се справим и то по-добре от майстори на които трябва да им вися на главата за качествен контрол.
Даже ще им дам по 1000лв (100лв надник/ден), те доволни , аз доволен и пак ще съм на кяр дори да добавя и стойността на мазилката.
А скелето си го скатавам на тавана. :cool:

Доволни ли сте сега от това обяснение ?
EDI - майстор
Аз съм на абсолютно същото мнение, само като изключиш мазилката.Аз също сам си лепих изолацията, без никакви помощници, освен жената, дето подаваше платната.Никакъв проблем при лепенето нямаше, въпреки, че бях само на тухла.Нивелира се с канапите и става бомба.Тухлите нищо няма да им стане, ако една година постоят така.Мойта къща 40 години беше без мазилка и нищо и няма.Така че, сам ще се справиш добре, ама не го прави за 10 дена, остави малко да изсъхне шпакловката дават я поне 14 дена преди грунда.Производителите де - ЦЕРЕЗИТ, БАУМИТ и други.
vidrata - специален-специалист
Пипбел навих се ама си в малка грешка -утре почват терасата дето я зидах последно за 35 лв квадрата и то с материалите(5 см стириопор ,шпакловката и бодисване 2 ръце) .Ааааааа и това са момчета дето висят с въжета (етажа е 5) а доколкото знам на скеле вземат по-малко.
Една бира за сверката на цените :-D и успех.
pipbel - майстор
Ми не знам как го правиш тоя финансов номер, ама явно материалите ти не са от най-добрите на пазара и тия алпинистчета сигурно са ти някакви аверчета.
Аз си ги смятам 35лв/м2 САМО материалите, със 6см Неопор 25кг/м3 и силиконовата мазилка.

И как да повярвам че ще намеря някой да ми сложи ТИ за под 25 лв/м2 след като сега за най-обикновена хастарна ми искат почти 15лв....

Пак и най-важното - айде на бас че ще си го направя много по-качествено от твойте алпинисти , при все че досега сам слагал не-повече от 16 м2 на терасите на кумеца. :-D
pipbel - майстор
ЕDI, 10 дена имах предвид работни, не поредни.
Технологията бъди сигурен ще си я спазя понеже го правя за мене си, докато това не важи за разните майсторя...
EDI - майстор
Ха така, сам действай и ще си стане както трябва.Значи 14 дена е съхненето само на шпакловкатау след нанасянето с мрежата.Ти имаш доста обем, така, че докато обиколиш цялата къща, и първата шпакловка ще е готова за грунд и мазилка.Не вземай 25 кг, много е - почти отиваш до плътността на XPS, 18 кг е добре, хем ще спестиш малко пара.
Master_Kenobi - V.I.P.
pipbel, разбирам, човек винаги се престарава на собственото си. Познато ми е... И не те смятам за неориентиран, все пак, не само в тая тема пишем. :)

А за цените: Познати изолираха преди два месеца панелен блок. Четири апартамента един под друг. Не мога да кажа квадратура. Високи етажи за алпинисти. Цена - 36,- лв./кв.м с материалите.
Е аз кво казах??Мерси Кеноби.
Пипбел не си ме разбрал аз просто иззидах терасата на човека ,и му ляпих вътре тракот, а той сам си търси алпинисти и т.н. Ти кат искаш дай по 100 лв за квадрат.То и за материалите има кой да бруси такива като теб дето много знаят и разбират ,ама айде ти сам решаваш колко да се отикаш.
pipbel - майстор
То и за материалите има кой да бруси такива като теб дето много знаят и разбират ,ама айде ти сам решаваш колко да се отикаш.
Видра, пак си прав - Koлко да си се "овътрям сам" си е моя работа.
По принцип не съм толкова богат че да давам пари за евтини материали.
Относно "разбирковщината " - нямам намерение отговаряйки да ти слизам на нивото, но съм сигурен че мога да вземам много по-адекватни решения от тебе

Ето долу 2 цитата от оферти. Към тази от Вебер трябва да се добавят още поне 5лв/м2 за неопора с по-високата плътност който ще използвам, плюс поне 20% отгоре резерв че разходните норми винаги излиза повече от оферираната.
Затова си ги смятам 33-35лв/м2 материалите само.

Прикачен файл

weber1_828.jpg
weber1_828.jpg (82.7 KиБ) Видяна 4248 пъти

Прикачен файл

trud_copy_995.jpg
trud_copy_995.jpg (159.21 KиБ) Видяна 4248 пъти
Оооолееееее батка не сърди и не се прави на важен.Ако можеше да вземаш "адекватни" решения нямаше да питаш тук и кат ти светне малко пред очичките да почваш да се правиш на интересен.Желая ти успех макар че се съмнявам да го постигнеш щот си много отворен.

Първо питаш после не слушаш.

Като те обрусят хубаво падни на моето ниво и пиши пак ,ама честно.Ние живеем от такива като теб.
Спорна работа в чужбината, че чакаме париците :lol: .

Тема "Външна мазилка-актуални цени ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: