mirk написа:Изпозвал съм спрей на Вюрт мисля че беше ROST OF PLUS за развиване на силно ръздясали водопроводни тръби, пръскане, изчакване 3-4 минути, още един път същата процедура и стана с нормален тръбен ключ, а преди не подаваха и с 1м лост към него.А къде ли го продават този спрей?
mirk написа:Разпробиването на главата не решава проблема а го усложнява, как ще извадиш после остатъка от винта който е в долното тяло, особенно ако е по тънък. При опит за разпробиване бургията винаги бяга встрани от винта и става леш.Като разпробие главите, на първо време ще си свали помпата. Остатъкът от винта не е необходимо да се премахва изцяло. Избира подходящ размер (ширина и дължина) самонарезни и толкоз маха със свредлото. Ако има опасения, че пак ще клеясат здраво, може да се избере винт с болтова глава, комбинация шестограм-PH и т.н.
И аз съм за варианта за химическа атака и бой с отверка. Изпозвал съм спрей на Вюрт мисля че беше ROST OF PLUS за развиване на силно ръздясали водопроводни тръби, пръскане, изчакване 3-4 минути, още един път същата процедура и стана с нормален тръбен ключ, а преди не подаваха и с 1м лост към него.
С добра бургия да отнеме 5 минути един винт - досега да ги е махнал и да е забравил!
А от опит мога да кажа, че с права отвертка не се напъва - стават сакатлъци...