Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
chapara - майстор
пет май 02, 2025 8:51 pmMamaMy написа:
пет май 02, 2025 8:46 pmn_a написа:
Споко бе, Чапара наскоро си откри дипломата и акъла и се зае да ръси.
Не знам що
Пенсионер, седи си дома и скучае. Вместо да ходи на социални (пенсионерски) сбирки в Кауфланд и Лидл и да се вози с пенсионерска карта без пари из градския транспорт, той се заврял в къщи. :butthead:
Не съм пенсионер и не ползвам градския, спокоен бъди. Другия адвокат. И двамата, не съм ви искал оценка и тъпи предположения😁 Доказа твърдението ми за подценяване Мама. А кой беше ти?
Мен не ме мислете.

Към автора. Съжалявам за отклонението. Да, можеш да комбинираш нещо бързо стягащо. Прецени дебелината на неръждавейката, така че във времето да не се очертаят фугите. Ако има такава вероятност ще измислим друго, не ПУ.
chapara - майстор
Мамче пратих те при ..., за всеобщо спокойство, жалко няма да го прочетеш, но ще го съзнаеш, нищо лично, но ти прескочи линията.
kr1100 - майстор
пет май 02, 2025 10:53 pmnautilus33 написа:
Дали е добре да комбинирам ПУ с 60секунди на титан? Трябва ми нещо, което да хване веднага, понеже нямам с какво да държа площта притиснат, докато стегне ПУ.
Fix All нa Soudal
kozl - майстор
Дали е добре да комбинирам ПУ с 60секунди на титан? Трябва ми нещо, което да хване веднага, понеже нямам с какво да държа площта притиснат, докато стегне ПУ.
От въпроса съдя, че ще облицоваш гръб с неръжд.ламарина :?
Монтажниците на окачени фасади лепят плоскостите към металната конструкция с PU плюс по-дебели двойно лепещи лепенки.
То ако е гръб и само вакума от полиуретана ще го държи и само трябва да подпреш да не се хлъзне ламарината.
А и вече има достатъчно здраво лепящи двойнозалепващи лепенки и дори само с лепенки може да се залепи ако е гръб.
Първоначално си мислех за хоризонтален плот на кухня, но за него ще са достатъчни само тежести - равномерно разпределени.
MamaMy - майстор
пет май 02, 2025 11:36 pmchapara написа:
пет май 02, 2025 8:51 pmMamaMy написа:
пет май 02, 2025 8:46 pmn_a написа:
Споко бе, Чапара наскоро си откри дипломата и акъла и се зае да ръси.
Не знам що
Пенсионер, седи си дома и скучае. Вместо да ходи на социални (пенсионерски) сбирки в Кауфланд и Лидл и да се вози с пенсионерска карта без пари из градския транспорт, той се заврял в къщи. :butthead:
Не съм пенсионер и не ползвам градския, спокоен бъди. Другия адвокат. И двамата, не съм ви искал оценка и тъпи предположения😁 Доказа твърдението ми за подценяване Мама. А кой беше ти?
Мен не ме мислете.

Към автора. Съжалявам за отклонението. Да, можеш да комбинираш нещо бързо стягащо. Прецени дебелината на неръждавейката, така че във времето да не се очертаят фугите. Ако има такава вероятност ще измислим друго, не ПУ.
съб май 03, 2025 1:22 amchapara написа:
Мамче пратих те при ..., за всеобщо спокойство, жалко няма да го прочетеш, но ще го съзнаеш, нищо лично, но ти прескочи линията.
пет май 02, 2025 4:37 pmchapara написа:
Какъв Практикер те гони? Никога не съм пазарувал от тези вериги освен пясък и пирони. Сама от фирмите и директни вносители. Живей си с убежденията че ние в голямото село ядем доматите с колците. И ако обичаш без оценки и квалификации, които не съм ти поискал. Кога аз съм го направил спрямо теб???🤔🙄 В живота има граници и норми на поведение. Невъзпитано е да се преминават освен към силно заслужили си ги, т.е. дебили. Така мисля аз и така съм възпитан.
На кого трябва да се представя? На някой дебилен плочкаджия с наполеонов комплекс?
Джудже интелектуално, хайде тичай при мама и друг път не си навирай дупето при големите ***. Ако се припознаваш в описанието, толкова по зле за теб. Ние провинциалистите нямаме толкова акъл като вас столичаните. Плочките си ги лепим за да ги ползваме, а не да серем по форумите. В тази тема ти започна пръв без никой с нищо да те е провокирал. Ако скучаеш и няма какво да дърпаш не значи, че трябва да дърпаш нашите ***.
gogo7777 - майстор
Всички, които знаят за ПУ от преди 10 години получават награда ГСП, останалите марш при старшината да ви изкъпе, отивате в ареста. :)
nautilus33 - майстор
съб май 03, 2025 11:15 amkozl написа:
От въпроса съдя, че ще облицоваш гръб с неръжд.ламарина :?
Монтажниците на окачени фасади лепят плоскостите към металната конструкция с PU плюс по-дебели двойно лепещи лепенки.
То ако е гръб и само вакума от полиуретана ще го държи и само трябва да подпреш да не се хлъзне ламарината.
А и вече има достатъчно здраво лепящи двойнозалепващи лепенки и дори само с лепенки може да се залепи ако е гръб.
Първоначално си мислех за хоризонтален плот на кухня, но за него ще са достатъчни само тежести - равномерно разпределени.
Точно кухненски плот е, обаче има 15см огъвка и по стената. 75см плот, 15см борд по стената.
kozl - майстор
Според мен си се вкарал в проблемно приключение в напасването на огъната ламарина към плот и стена.
Ако притискаш ламарината неравномерно ще се "накъдри". Другото трудно е попълването с лепило под плота.
Ако е по-малко лепилото, ламарината ще се намества по-лесно, но ще останат кухини под ламарината, което при плот може да е причина за хлътвания вследствие от удари по плота.
Аз обгрижвам няколко мивки от неръждаема стомана. Най-здрава от към очукване е българската, защото е от най-дебела ламарина. Другите вече са очукани от изпускани тежки съдове в тях.
chapara - майстор
Мисля си че плота след намазва не с праймер за непопиващи повържности трябва да се изглади с полиестеран кит и ламарината да се залепи с ПУ, като той се положи на 3 мм.гребен.
gogo7777 - майстор
Цялата тая простотия.... неръждаемо тенеке 0,5мм върху плочки за кухненски плот ще се компроментира много скоро след начукването на пържоли или поставянето на нещо топло върху плота. :-D

Тема "Лепене на неръждавейка върху теракота?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: