• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 306
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
hristo_k1984 - специалист
alantion написа:
alantion написа:
alantion написа:
Днес ходих до магазина ,но за нещастие е празник и не работеше. Отвън успях да заснема с телефона въпросната техника.Ето как изглежда.
Здравей колега,а има ли обурудване с по големи ватове.Това е гледам 500 вата на 36 волта.Има ли примерно 700 или 1000 ватово.
bateFori - помощник
Има разбира се, ама и цените са за като по-мощни. 1000W са по 450-480 поне. И не са на 36, а на 48V, от където следва + още едно аку.. Или + още 35-40 лв. Другото, тия акумолаторки за по 40 лв. бройката един сезон изкарват с клизма. За това имам питане.. Има некви кондензатори, дето гледкам по магазините. Не са евтинки - стъпват грубо 150 - 160 кинти най евтиния вариант. Закачат ги когато има яко музика в колата и цялата тази узвучителна чудисия тегли яко ток. Та питането ми е, ако се включи и тоя разход, до колко оправдан ще е той? То пък от друга страна, вместо за разни простотии от по на колко си лв. е по добре направо едни читави батерии... Нямам идея дали става комбинацията 2 бр. евтинки да се комбинират с 2 бр. LiFePo4 или там квито се водят. Хем да дойде по евтинко, хем някакъв пробег по голям да се получи. Ей тук си плакна окото! http://www.cyclone-tw.com/ А иначе съм си харесал те това ;-) Гледай и чети!! Ама това докато го получиш.... то +транспортирането до тук + мито и скача цифра! Иначе това 1500W или тия двенките по 1200.... мечта работа!! http://www.cyclone-tw.com/order-E.htm
gotiniq7 - специалист
romanpm намери ме в скайп да те питам нещо. zarov_inc
kartell - напреднал
Хмм... оказа се, че съм без регенеративно спиране, направих си експеримент да охлабя спирачката и един вид да симулирам, че я спирам като само натискам ръчката, за да сработи датчика, но колелото си вървеше с нормална инерция.
Въпросът ми е как и дали мога по някакъв начин да направя това регенеративно спиране и дали ще има някакъв кой знае какъв ефект? Някъде четох, че като влезе в регенеративен режим се едно си натиснал спирачка, демек спираш доста бързо, значи няма да може да се ползва докато въртиш педалите и докато си по инерция. Та за това се чудя дали да се занимавам.
onoff - напреднал
Тази "спирачка" спира токо подаването, нищо повече. Както си е оригинално така си го остави за да не изгориш контролера.
geordgeo - специалист
А някой има ли представа дали ако си сглобя батерия от Li-ion елементи 12 броя по 4800mAh, 3.7V дали ще държат на натоварване с хъб мотор 24V 250W ? Щото не знам тези елементи дали държат на натоварване с около 8-9 А ток :?
kartell - напреднал
И на мен ми е интерестно дали литиево йонните батерии ще държат на 15-20А?

П.П. Ти къде намери 3,7V 4800mA/h и на какви пари?
gotiniq7 - специалист
kartell написа:
А дали има начин да се вдигне малко максималната скорост, като съм с оригиналния контролер с който вдига 30км/h ?
Сменяваш контролера и си готов, аз след като гръмнах моя купих един 2ра ръка на "голдън моторс" 48 волта 1000 вата и работеше без проблем. Скорост към 40 км/ч...Видя ми се малко и се разрових в техния форум, намерих тема в която казват че контролера работи на 60 волта без никакви доработки, и както се досещате карам на 60 волта 7,2 А/ч акумулатори. Максималната скорост вече е 50 км/ч при заредени батерии, и ускорява супер. Мотора и контролера загряват леко, но мисля че е нормално. Замерих консумацията грубо, при старт стига 25 ампера, а като ускори пада до 8-9 ампера. При нормално каране 40 км/ч минавам 30 км с тези батерии, явно при този режим (по-вис напрежение,по-нисък ток) е по-добре за пробега
kartell - напреднал
А с какъв мотор си 36V ли? Батериите от кои са от тея с гел ли? Ако мотора е 36V не му ли идват множко 60V?
gotiniq7 - специалист
kartell написа:
А с какъв мотор си 36V ли? Батериите от кои са от тея с гел ли? Ако мотора е 36V не му ли идват множко 60V?
Да, мотора е 36в/500вата. Батериите са оловно-киселинни Sunnyway. За сега върви супер, гледам руснаците ги пренавиват с 0.8-1мм проводник, ако видя зор ще навивам и аз. Направих контролно разглобяване, ей така за спорта :)

Прикачен файл

07072011550.jpg

Прикачен файл

07072011551.jpg
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 306

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията: