Тани написа:Направо ме разбихте! Никой ли не е виждал дюбелите , които вървят комплект с корниза и са бели с капаче за главата на винтаТочно това мислех да пиша
 Но го видях чак вчера... Вчера направих обиколка "на живо" по разните му практикери, бриколажи, домкота, железарии и т.н... Там видях пакетчета малки дюбели, с бели тапички, не знам, ама на мен ми се струват доста малки и къси, това дали ще държи
  Но го видях чак вчера... Вчера направих обиколка "на живо" по разните му практикери, бриколажи, домкота, железарии и т.н... Там видях пакетчета малки дюбели, с бели тапички, не знам, ама на мен ми се струват доста малки и къси, това дали ще държи   
 А това "пирон-дюбел" за 1-ви път го чувам, сега ще питам чичо Гошо (гугъля) какво е това чудо на техниката.
За пробиването мисля да викна още един човек, да държим и да бележим с маркер дупките от самия корниз
 после дупчене, послее слагане на дюбелите и завиване на видиите. Видяха ми се прекалено големи дупките на корниза, или това са май за тапите, ще гледам като ги купя и ще мисля...
 после дупчене, послее слагане на дюбелите и завиване на видиите. Видяха ми се прекалено големи дупките на корниза, или това са май за тапите, ще гледам като ги купя и ще мисля...

Колкото до провисването-вчера в единия от апартаментите ми постягах туй-онуй, докато я няма наемателката, загледах корниза и...провиснал между оригиналните отвори.Не са изпуснали дюбели, двурелсов пластмасов корниз със тънко перде+завеса, не тежат толкова, че да е проблем...Оказа се, че само между две точки е виснало, и по щетите на пръчката-водач(изкривена и пообелена) разбрах, че при течение балконската врата е захапвала пръчката(метал с някаква полимерна тъпотия отгоре), и е дърпала упорито на това място кукичката, респективно корниза.Пирон-дюбелите не са мръднали, по-скоро си мисля за некачествена пластмаса на самия корниз.В тоя смисъл автора на темата може да си сгъсти фиксиращите точки, бели капачета за покриване се продават допълнително.
 Колкото до провисването-вчера в единия от апартаментите ми постягах туй-онуй, докато я няма наемателката, загледах корниза и...провиснал между оригиналните отвори.Не са изпуснали дюбели, двурелсов пластмасов корниз със тънко перде+завеса, не тежат толкова, че да е проблем...Оказа се, че само между две точки е виснало, и по щетите на пръчката-водач(изкривена и пообелена) разбрах, че при течение балконската врата е захапвала пръчката(метал с някаква полимерна тъпотия отгоре), и е дърпала упорито на това място кукичката, респективно корниза.Пирон-дюбелите не са мръднали, по-скоро си мисля за некачествена пластмаса на самия корниз.В тоя смисъл автора на темата може да си сгъсти фиксиращите точки, бели капачета за покриване се продават допълнително. / така че остава да се надяваме че шпакловката е била 2-3мм и няма опасност в един хубав ден някой да свали корниза докато дърпа пердето
 / така че остава да се надяваме че шпакловката е била 2-3мм и няма опасност в един хубав ден някой да свали корниза докато дърпа пердето   И по принцип има вариант през 50см да провисне от тежко перде но то зависи от качеството на корниза пък и да се случи не е проблем,ще навиеш още няколко винта и готово !
  И по принцип има вариант през 50см да провисне от тежко перде но то зависи от качеството на корниза пък и да се случи не е проблем,ще навиеш още няколко винта и готово !